Винарна, ферма, мандра и оранжерия в Земеделската гимназия в Сандански

31 Март 2024 | 11:58
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Винарна, ферма, мандра и оранжерия в Земеделската гимназия в Сандански

Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански е първата одобрена в страната, която ще се превърне в център за високи постижения в професионалното обучение и образование. Ще бъдат изградени учебни лаборатории, винарна, мандра, оранжерия и учебен корпус по хотелиерство.

Първата копка за построяването на този център бе направена вчера. Земеделската гимназия е с най-висока комплексна оценка от всички професионални училища в България. Това е голямо признание, тъй като учебното заведение е класирано на първо място от одобрени само 28 училища в страната.

 

По проекта ще бъде изграден център за модерно и иновативно образование, където учениците в различните професионални направления ще могат да повишат практическите си знания и умения. Строително-ремонтните дейности включват изграждане на лаборатории по почвознание и винопроизводство, на сграда за ремонтна работилница, на сграда за отглеждане на животни, на оранжерия за цветя и зеленчуци. Ще се построи база за преработка на мляко, както и учебен корпус по хотелиерство.

Инвестицията ще осигури ефективна професионална и практическа подготовка на учениците в различните специалности, предоставяйки им отлични условия за обучение и практика в реална среда.

Добавете Вашия коментар

TOP