Викат и Валентин Златев на разпит за БарселонаГейт

31 Май 2023 | 08:10
0 коментара
Общество
България
Викат и Валентин Златев на разпит за БарселонаГейт
Прокуратурата е привикала на разпит в Софийската градска прокуратура бившият шеф на “Лукойл” Валентин Златев. Той ще трябва да отговаря дали от него са били осигурени парите за луксозния имот в Испания, който се свързва с Бойко Борисов и моделката Борислава Йовчева.

Малко след избухването на скандала къщата е продадена на местен бизнесмен, но основен акционер в дружеството продавач е служител на Валентин Златев.

 

Къщата в Барселона, която попадна в епицентъра на огромния скандал заедно с Борисов, бе обитавана от моделката Борислава Йовчева, за която се твърди, че има дете именно от лидера на ГЕРБ. Самият той е отричал многократно.

 

Преди дни бе разпитан и бизнесменът Александър Сталийски, сочен за един от най-близките хора до лидера на ГЕРБ. Вчера стана ясно, че прокуратурата ще поиска и имунитета на Борисов като депутат. 

 

Това е поредното развитие по скандала с къщата в Барселона, който замеси името на Бойко Борисов в схема за пране на пари. Години наред не бе ясно какво точно се случва и работи ли прокуратурата по разследването, но след предполагаемия атентат срещу главния прокурор Иван Гешев и разгоралята се война между него и Борислав Сарафов се заговори, че обвинител №1 умишлено държи на трупчета делото по БарселонаГейт. Сарафов освен това заяви, че с него се е свързал човек, който му е казал, че разследването трябва да бъде прекратено. 

 

Междувременно от прокуратурата отрекоха тези обвинения. За да подкрепят казаното публикуваха и прессъобщение, в която обясниха, че по казуса се работи активно и се превеждат чуждестранни документи. Малко след това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе привикан на разпит.

 

Къщата в Барселона, която попадна в епицентъра на огромния скандал заедно с Борисов, бе обитавана от моделката Борислава Йовчева, за която се твърди, че има дете именно от лидера на ГЕРБ. Самият той е отричал многократно.Фрогнюз

Добавете Вашия коментар

TOP