Вижте къде е най-скъпо и къде най-евтино на морето (ЦЕНОРАЗПИС)

21 Юли 2015 | 16:52
0 коментара
Общество
Вижте къде е най-скъпо и къде най-евтино на морето (ЦЕНОРАЗПИС)

Концесионерите и наемателите са длъжни да осигурят безплатен достъп до морския бряг. Те имат задължение да осигурят медицинска помощ, течаща вода на всеки плаж и достъп до тоалетни, както и да не събират входни такси за морския плаж. Трябва да осигуряват табели къде е свободната и къде е платената зона и всички цени да са написани. Това обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференцията днес, на която представи резултатите от проверката на плажовете.

Министър Павлова информира, че справка за цените на плажните принадлежности показва, че те са най-скъпи в курортите „Св. Св. Константин и Елена“ и „Св. Илия“, а най-евтини са на къмпинг Китен, където чадър, шезлонг и маса струват 10 лева. Средните цени за чадъри и шезлонги са между 3 и 8 лева. Тя апелира туристите да сигнализират за нарушения на изискванията към концесионерите и наемателите. На разположение сме да извършваме проверки, подчерта Павлова.

Ето колко струват ни на плажни принадлежности за 2015 г., за всички сключени договори за предоставени концесии и наем на морски плажове, съобщава БЛИЦ.

Концесии


 

Добавете Вашия коментар

TOP