„Вихрен“ взима още двама нови, за единия клубът мълчи

03 Януари 2023 | 08:24
0 коментара
Спорт
Вихрен  взима още двама нови, за единия клубът мълчи

Имената на още две попълнения във „Вихрен“ излязоха на светло в празничните дни, с което входящата селекция на еделвайсите набъбна до половин дузина футболисти. Ръководството на зелено-белите привлече Стефан Методиев от „Костинброд“ и си върна Методи Костов-Джек, който се раздели с „Миньор“ след края на есенния дял от първенството във Втора лига. Привличането на капитана на костинбродци на практика е двоен удар, защото освен че придобиват още една надеждна опция в средата на терена, санданчани обезсилват един от основните си конкуренти в челото на поток „Б“ в третия ешелон на Югозапада. Ст. Методиев е на 22 г., роден е в София, юноша е на „Локомотив“ /Сф/. Кариерата му преминава последователно през академиите на „Литекс“, „Чавдар“ /Етр/ и „Лудогорец“. Има около 20 мача в професионалния футбол с дубъла на разградските орли и пернишките чукове. От средата на 2022 г. е в състава на „Костинброд“ и беше с главна роля за отличното есенно представяне на скромния тим, който дълго време бе лидер в класирането. За състава на Христо Коилов вътрешният полузащитник игра във всичките 14 срещи и се разписа веднъж.

„Имах оферти от 4-5 отбора, но в крайна сметка приех да нося екипа на „Вихрен“ след серия от разговори с треньора Ивайло Василев и мениджъра Георги Бачев. Отборът е със сериозни амбиции и се надявам да помогна в преследването на голямата цел“, коментира Методиев.

Макар отговорните фактори в клуба да пазят мълчание по казуса, М. Костов анонсира бъдещия си пристан в навечерието на новата година. „Ще играя във „Вихрен“ занапред. Фактът, че на практика ще си бъда у дома, близо до семейството, повлия върху моето решение, но не беше водещ. Искам да помогна на отбора да се върне в професионалния футбол, това беше решаващото“, коментира таранът от Ново Делчево, който е най-резултатният играч на санданчани в последните 10-ина г. от предишния си престой в курортния град през периода 2019/2021.

СТАНЧО СТАНЧЕВ в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP