Видими резултати в община Кресна

18 Август 2023 | 10:05
0 коментара
Общество
Благоевград
Видими резултати в община Кресна

ОБЕЩАХМЕ И ИЗПЪЛНЯВАМЕ
Приключи работата по асфалтирането на части от улиците „Еделвайс“, „Александър Македонски“, „Перун“, „Пирински бор“, „Мир“, „Цар Симеон“, „Яне Сандански“ и „Ново село“ в гр.Кресна. Обещаното от кмета, г-н Николай Георгиев, беше изпълнено със завидна прецизност.
Непрекъснатите усилия на общинската управа за подобряване на условията на живот в община Кресна дават своите видими резултати!

Въпреки огромното изоставане в усвояването на европейски и национални фондове за местно развитие от предишните години, с идването на кметския стол на г-н Георгиев нещата драстично се промениха. Вече никой не помни ужаса на инцидентите по Е-79, отнели десетки невинни човешки животи. Благодарение на него, Кресна отвоюва своето право и вече години наред плаща най-ниската цена в България за ВиК услуги. Кресна е сред първенците в България по усвояване на средства за предоставяне и брой на социалните услуги за своите граждани. Систематично и последователно се работи за подмяната на остарялата подземна ВиК инфраструктура в общината, въпреки тежкото дългово наследство в общинския бюджет. Условията за децата в ЦДГ „Здраве“ и за учениците в СУ „Св.Паисий Хилендарски“ са несъизмеримо по-добри от преди 8 години. Кресна разполага с една от най-добрите учебни бази в областта! Асфалтирането на общински пътища вече не е екзотика или събитие, което се случва единствено преди избори, а част от цялостна стратегия, довела до промяна в начина на работа на кметската управа, целяща непрекъснато осъвременяване и подобряване на условията на живот. Нещо повече, за първи път в историята на община Кресна със собствени средства е реализирана стратегическа инвестиция – соларна централа, която покрива изцяло нуждите от електрическа енергия на детската градина и детската ясла в гр.Кресна (остатъкът се продава на Електрохолд). Общината е инвестирала и вече е получила необходимите разрешения, за да изгради със средства от Фонд ФЛАГ допълнителна 5 МВт мощност, която ще започне да носи значими ползи за общинския бюджет, позволяващи драстична промяна в мащабите на инвестиционните й намерения (Непременно ще разкажем за тази инвестиция и ползите от нея в някой от следващите ни постове). Тук е мястото да добавим, че вторият 50 % транш за пътя Кресна-Влахи вече е одобрен с приемането на Бюджета на страната и строителството също може да продължи.
Напомняме, че през септември 2022 г. Министерският съвет на Република България одобри проект за инвестиционен разход на община Кресна за пълна реконструкция и модернизация на общинския път до с.Влахи. На 25.10.2022 г. г-н Георгиев подписа споразумение с Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, а на 24.11.2022 г. беше направена първата копка. С одобрението на втория 50% транш се създават условия реконструкцията и модернизацията на общинския път до с.Влахи да завърши до края на настоящата 2023 г.
Напомняме още, че до края на септември 2023 г. в гр.Кресна ще бъдат асфалтирани ул.“Рила“ от ос.т.189 до ос.т.190; ул.“Влахинска“ от ос.т.11 до ос.т.18 и ул.“Теменуга“ от ос.т.191 до ос.т.193., а в с.Сливница ще се асфалтират улици от ос.т.35а до ос.т.35; от ос.т.57 до ос.т.21 и от ос.т.84 до ос.т.83.
Може да бъде изображение с улица и път
Може да бъде изображение с 4 души, път и тревна площ
Може да бъде изображение с път и улица
Може да бъде изображение с 2 души, улица и път
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с улица

Добавете Вашия коментар

TOP