Видеонаблюдение с 30 камери превърна Сандански в "Биг Брадър"

08 Юни 2015 | 18:00
0 коментара
Общество
Видеонаблюдение с 30 камери превърна Сандански в Биг Брадър

Кметът на община Сандански Андон Тотев отчете изпълнението на още едно от дадените си обещания, след като завърши проекта за видеонаблюдение в града, съобщи Струма.

Последните две камери 29 и 30 бяха пуснати на 1 юни. А. Тотев бе в оперативния дежурен център, който се намира в сградата на община Сандански, за да провери лично на място работата му и как действа видеонаблюдението.

„От началото на месец юни видеонаблюдението е в действие и санданчани и гостите на града са защитени от вандализъм и кражби. Монтирани са 30 камери, от които 20 са влагозащитени с обхват до 50 метра, а останалите 10 са с бхват до 30 м”, съобщи кметът А. Тотев.

Видеонаблюдението се извършва чрез монтирани 3 броя приемници, разположени в сградата на общината и в сградата на полицейското управление. Камери са поставени във всички училища, детски градини в градския парк, общинския пазар, площади и всички входни и изходни пътни артерии на града.

„Целта на видеонаблюдението е да се подобри сигурността на гражданите, както и да се предпазят съоръженията в града от вандализъм. Контролът е денонощен - 24-часов, което ще се осъществява от двата контролни пункта”, обясни кметът А. Тотев и съобщи, че общата сума, която е разходвана за изграждане на системата за видеонаблюдение, е в размер на 33 000 лева. Допълнително за поддръжка до края на годината ще бъдат разходвани още 9000 лева.

В заключение градоначалникът не пропусна да благодари на президента на фирмата изпълнител на проекта „Вайтъл И”, с управител Ивайло Илиев, за бързата работа по подготовката и реализацията по монтирането на видеокамерите.

Той отличи и общинския съветник Георги Бамбалов, вносител и двигател по реализирането на проекта, който засега е единствен в Югозападна България. Контролът ще се осъществява от двама пенсионирани служители от системата на МВР.

Добавете Вашия коментар

TOP