Виден кресненски животновъд и неуспял кандидат-съветник от ГЕРБ влиза в туризма с почивен комплекс в Ощава

27 Август 2021 | 23:04
0 коментара
Общество

Бившият кандидат за общински съветник от ГЕРБ в Кресна Красимир Начев, който преди 3 г. продаде фирмата си „Пастир“ ЕООД на популярния благоевградски бизнесмен Иван Чапов, влезе в ново съдружие с кюстендилеца Николай Пищалов и от животновъдство и търговия с млечни продукти се ориентира към поредно бизнес поприще, свързано с туризма.

Начев и Пищалов вдигат в кресненското с. Ощава почивно-оздравителен комплекс с 8 къщи за гости, басейн, барбекю, беседка, противопожарен резервоар и открит паркинг. Освен минералната вода, която е течното злато на селото, бизнесмените са замислили и развитие на конен спорт.

Засега имотът, върху който фирма „Ридо 2020” ще строи, е нива с площ от 4980 кв.м, но е захранен с питейна вода, а електрозахранването ще се осъществи чрез изграждане на трафопост. Двете ресорни екоинституции – РИОСВ – Благоевград и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”, вече обявиха инвестиционното намерение като допустимо спрямо режимите, определени в Плана на управление на речните басейни, План за управление на риска от наводнения, спрямо режимите на защитена зона „Кресна” за опазване на дивите птици и защитена зона „Кресна-Илинденци” за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.

Тепърва обаче бизнесмените трябва да минат през процедури за преотреждане на терена, разрешително за ползване на минерална вода, получаване на строително разрешение и т.н.

Според оптимистичния план на Начев, ако всичко върви със средните за страната ни темпове, в края на следващата година строителството на комплекса може да започне и през 2023 г. да приеме първите посетители.в.Струма, Ваня Симеонова

Добавете Вашия коментар

TOP