Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Благоевград откриха новата учебната година в VIII СУ, Илко Стоянов поздрави учители и ученици в Езикова гимназия

15 Септември 2021 | 15:45
0 коментара
Култура

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и кметът на Благоевград Илко Стоянов бяха официални гости в VIII СУ „Арсени Костенцев“ по повод откриване на новата  учебна година.

На тържествената церемония присъстваха и Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, областният управител на Благоевград Николай Шушков, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, началникът на РУО Ивайло Златанов, директорът на ОД МВР ст. ком. Георги Кандев, общественици и граждани.

Кметът поздрави ученици, учители и родители по повод 15 септември, като им пожела здраве и успех.

„Скъпи ученици, бъдете любознателни, смели и последователни в училище, защото постоянството е ключът към успеха! Не се страхувайте от новите неща, те са единствено и само възможност да развивате и усъвършенствате себе си! Следвайте добрия пример и бъдете такъв за всички останали“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

След тържествените слова, официалните гости на събитието, заедно с първокласници, положиха цветя пред паметния знак на Арсени Костенцев, намиращ се на входа на учебното заведение.

По традиция те бяха посрещнати с питка и мед в училищната сграда, където бе открита и монументална мозайка на Св. Св. Кирил и Методий, изработена от преподавателя по изобразително изкуство Димитрина Гошева.

Тази година VIII ОУ „Арсени Костенцев“ отбелязва 40 години от основаването си.

По този повод беше подготвена специална програма от учениците и ръководството на училището, начело с директора  Сергей Биров.

Кметът Илко Стоянов присъства  и на откриване на учебната година в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, където поздрави учители, ученици и родители.

„В училището човек получава образование, но и приятели. Тук, вие, скъпи ученици, израствате като личности. Вие не сте просто нашето бъдеще, след време от вас ще зависи нашето бъдеще. Където и да бъдете някой ден, вие винаги ще носите Благоевград в сърцето си, а вашите успехи ще бъдат и наши“, каза в част от приветствието си към учениците кметът Стоянов. Те бяха поздравени и от директора на Езикова Гимназия Тинка Попова.

Добавете Вашия коментар

TOP