Вицепремиерът Валери Симеонов категорично заяви, че няма да се извини за думите си за руския патриарх Кирил. След посещението на патриарха у нас Симеонов го нарече „второразрядно съветско ченге“.

Лидерът на НФСБ каза: „Човек се извинява, когато има вина. Аз

не чувствам абсолютно никаква вина,

защото намирам, че няма основание за никакво извинение. Даже съм спестил доста факти около личността на патриарх Кирил. Неговото поведение беше по-скоро поведение на политик, отколкото на духовно лице. Аз като български патриот не мога да допусна някой да идва в моята родина и да раздава рецепти или указания на кого да благодарим и на кого не“.

Вицепремиерът посочи, че вероятно управляващата коалиция може да съществува без него и партията му НФСБ.

„Знаете, че няма незаменими хора и партии“,

каза той, цитиран от NOVA.

Симеонов заяви това на гара Буново, където преди 33 години се случва един от най-кървавите терористични атентати у нас. Именно днес на честванията по случай годишнината се реши, че той ще говори по темата дали ще се извини по искане на Волен Сидеров.

От изявленията на останалите двама лидери в коалицията Красимир Каракачанов и Волен Сидеров стана ясно, че напрежението като че ли е утихнало.

Негов грях си остава,

ще видим, ще обсъдим с колегите в групата какво може да се направи. Става дума за принципи за защита на православието. Мисля, че се изразих достатъчно ясно по медиите“, заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пък каза, че на този етап въпросът за оставането на Валери Симеонов в коалицията не стои на дневен ред. Той обясни, че е по-добре да имаш коалиционен партньор, който е по-емоционален, отколкото такъв, който да не изразява емоции.