Верея победи Пирин Благоевград с 2:0

18 Март 2017 | 19:19
0 коментара
Спорт

Верея победи Пирин Благоевград с 2:0 на своя "Трейс Арена" и се укрепи във втората осмица, завличайки със себе си в нея и "орлетата".

Валери Домовчийски преди почивката и Педро Еуженио след нея се разписаха за победата на Верея. Като цяло благоевградчани играха много пасивни и може да се каже, че Благой Макенджиев спаси „орлетата“ от повече попадения в мрежата.

Мачът започна с изненадващ натиск на гостите. И логично именно за тях беше и първото положение в битката. То дойде след детински глупава грешка на Иван Бандаловски. Бившият национал върна една топка към вратаря си Пламен Колев, който беше крайно затруднен. Стражът опита да овладее с глава, но се наложи да играе с ръце и предизвика непряк свободен удар във вратарското си поле.  "Орлетата" обаче не можаха да се възползват от шанса.

Постепенно домакините изравниха играта и в 15-та минути имаха шанс за гол. Валери Домовчийски стреля до гредата, но Благой Макенджиев изби.

В 36-та минута домакините успяха да поведат. След едно центриране от пряк свободен удар топката стигна до Иван Бандаловски, който намери Педро Еуженио в наказателното поле. Португалецът пусна успоредно на голлинията, а на далечната греда непокрит беше оставен Валери Домовчийски и той необезпокояван вкара за 1:0.

До почивката нямаше други интересни положения. След Пирин тръгна смело напред в търсене на изравняването, но по този начин отвари шансове за Верея да организира контраатаки.

И само за четвърт час след подновяването на играта се стигна до три страхотни ситуации пред Макенджиев. В първата от тях непокритият Домовчийски с гърди стреля в аут на сантиметри от вратата. В 51-та минута Елиаш с пас по конец изведе Педро Еуженио зад защитата и португалецът се озова очи в очи с Макенджиев. Ударът му обаче беше избит с вещина от стража на благоевградчани. В 57-та минута беше направен най-големият пропуск в двубоя. Тогава Селим Керкар с един финт литна защитниците пред него и си извоюва да остане сам срещу Макенджиев. Но и той заложи на силата, заради което стражът с лекота изби удара му.

Контрите на Верея продължиха, докато Пирин не успяваше да се организира в атака, въпреки влизането на ветерана Иван Цветков. В 66-та минута отново Селим Керкар се озова на хубава позиция за стрелба, но ударът му мина високо над вратата.

Логично старозагорци успяха да отбележат втори гол. Това се случи в 74-та минута, когато Керкар намери Елиаш на фланга, ветеранът намери през целия терен непокрития Педро Еуженио. Португалецът стреля, но Макенджиев изби. При добавката обаче беше безгрешен и направи 2:0.

В крайна сметка Верея стигна до победата. След този развой Пирин остана с 31 точки на осмата позиция и няма шанс да стигне до Топ 6. Старозагорци са девети с 30 точки и чакат спокойно разделянето на шампионата в началото на април.

Добавете Вашия коментар

TOP