Венеция Ангова: Кабинетът Главчев е на ГЕРБ и ДПС

06 Април 2024 | 19:35
0 коментара
Политика
България
Венеция Ангова: Кабинетът Главчев е на ГЕРБ и ДПС

Георги Гвоздейков е взел решение да е служебен министър и вече няма да е член на ПП. Това каза в ефира на NOVA NEWS Венеция Ангова от ПП–ДБ.

"Служебният кабинет е оптична измама на политически инженери, които са положили усилия да изглежда, че той е за всички. Ние не го подкрепяме, той е на ГЕРБ и ДПС. Гвоздейков е трябвало да съгласува с Изпълнителния съвет, преди да се е съгласил да стане служебен министър, иначе автоматично отпада от партията. Решението му да остане е негово, а не на "Продължаваме Промяната". Кирил Вътев не е наша квота и не е член на партията, така че е взел своето решение", обясни тя. 

 

Според нея както ПП, така и обществото смята, че Калин Стоянов е провокативно назначение за служебен министър на вътрешните работи. "Той не желае да отговаря на въпроси. Вчера Денков спомена за натиск към главния секретар на МВР, а Главчев мотивира назначението си с това, че ведомството ще се "оголи"Това събужда подозрения и размисли. Ако Стоянов е оказвал натиск, не трябва да остава на поста вътрешен министър. Интересно е кой стои зад него и кой отстранява Живко Коцев, за да запази министърът позицията си. Оставя впечатление, че няма собствено мнение, а е копче, бутон на Пеевски. Вероятно има политическа закрила", коментира Ангова. И уточни, че критиката на ПП срещу Мундров е в резултат на реализираната акция преди местните избори, чиято цел е била да няма машинен вот. 

Относно ареста на шефката на Агенция "Митници" тя отбеляза, че случаят тепърва ще се разплита. "Струва ми се, че е атака на нереформираните служби към реформите. Те се използват понастоящем като бухалка. Предстои да видим дали това е бухалкова атака", посочи Ангова. Тя не смята, че ПП би могла да се коалира с ГЕРБ, докато Борисов "играе фламенко" с Пеевски. 

 

Източник: NOVA NEWS

Добавете Вашия коментар

TOP