Велопоход от Осогово до Беласица ще бъде организиран във връзка с отбелязването на Деня на Зеления пояс

21 Септември 2016 | 11:02
0 коментара
Общество
Велопоход от Осогово до Беласица ще бъде организиран във връзка с отбелязването на Деня на Зеления пояс

Велопоход от Осогово до Беласица ще бъде организиран във връзка с отбелязването на Деня на Зеления пояс. Това каза за „Фокус” Мартина Колева, координатор на събитието.

„Тази година за първи път ще се чества Денят на Зеления пояс - 24 септември с различни инициативи в цяла Европа. От 21 до 25 септември 2016 година тридесет смели велосипедисти ще се включат във вело-приключението и ще се запознаят на живо с територии в Зеления пояс в българската част на Осогово, македонската част на Влахина, Малешевска, Огражден и Беласица планини и ще финишират в българска Беласица. Ще се запознаят с малко известни и посещавани от туристи райони, богати на биоразнообразие и с голям потенциал за развитие на устойчиви форми на туризъм“, каза Колева.

По думите ѝ, за да се включат в този вело-поход, участниците е необходимо да умеят да управляват планински велосипед, но не е необходима специална физическа подготовка.

„Най-натоварващ е първият ден с очаквана обща продължителност на прехода около 10 часа (вкл. почивките). Целият поход включва общо около 220 км каране на велосипед по асфалт и малко черен път“, каза Колева.

Нощувките са в малки хотели и хижа в пограничния район, който става все по-привлекателен за туристите от България, Македония и Гърция. Велосипедистите, заедно с местни хора ще отпразнуват и Деня на Зеления пояс – 24 септември със специално събитие в гр. Струмица. 

Добавете Вашия коментар

TOP