Велизар Енчев: Всеки глас на опозицията, който не е за БСП, е в полза на ГЕРБ

16 Май 2019 | 08:03
0 коментара
Политика

“Всеки глас на опозицията, който не е в кошницата на най-голямата опозиционна партия БСП, всъщност е пропилян глас или глас в полза на ГЕРБ“, заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев. Той и другият кандидат на левицата д-р Десислав Тасков се срещнаха с жители на варненския квартал „Владислав Варненчик“, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Енчев беше категоричен, че има много реално изпълними точки във „Визия за Европа“ на БСП. 

„В рамките на диалога ЕС-Турция, Европейският парламент трябва да призове Турция да започне преговори с България за компенсациите и обезщетенията за имотите на тракийските бежанци. Друго много важно – да подкрепим и да агитираме Лаура Кьовеши да стане европейски главен прокурор. Това означава, че крадците на еврофондове в България ще имат големи проблеми“, коментира той. 

Д-р Тасков пък засегна новия доклад на ЕС за България в сектор Здравеопазване. "Българите плащаме най-много за здраве. - до 50 процента при 10-15 процента в останалите европейски държави”, коментира той, като допълни, че има висок процент на здравно неосигурени, защото хората не вярват в системата. “У нас има също недостиг на лекари и медицински сестри. Те не са на работните си места, а по тротоарите, където протестират за достойни заплати”, обясни кандидатът на левицата, като припомни, и че българите живеем най-малко сред всички европейци. 

“Трябва да спре този терор, който се провежда върху нас като нация. Промяната трябва да започне сега. Трябва да направим системата на здравеопазването за хората“, завърши д-р Десислав Тасков. 

По-рано Велизар Енчев се срещна с представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса във Варна. 

Енчев беше категоричен, че Европейските избори са изключително важни, тъй като са съдбоносни за страната. „През последните дни обикалям много из България. Навсякъде из страната има една дума – страх. Не физически, а страх за работата, за хляба”, коментира той „Извън София сме се превърнали във феодално общество”, заяви Енчев, като поясни, че местните феодали имат все по-голяма икономическа власт. По неговите думи, единственият начин да се промени това е с победа на „БСП за България“. 

„Ако искаме да има солидарна и социална Европа, трябва да има социалистическа Европа”, смята Енчев. 

Кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ определи управлението на ГЕРБ като „мафиотско“. Той е на мнение, че няма да бъдем приети в Шенген заради високата корупция по най-високите етажи на държавата „ Не може да има пенсии и доходи под линията на бедността. Трябва да има достойни доходи за всички”, завърши Велизар Енчев. 

На срещата присъства и д-р Десислав Тасков, също кандидат на левицата за Европейския парламент.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP