Великобритания въвежда безплатни Covid-тестове за всички свои граждани

05 Април 2021 | 12:05
0 коментара
Общество

Всички граждани на Великобритания ще имат достъп до безплатни, редовни, бързи тестове за коронавирус от 9 април

В Англия всички граждани, включително и тези без симптоми, ще могат да правят безплатен бърз тест за COVID-19 два пъти в седмицата, съобщават от Gov.Uk

Наред с разпространението на ваксините, редовното тестване е основна стъпка в плановете на правителството за отваряне на страната и възстановяване на икономиката след ковидкризата.

- Реклама -

„В значителна стъпка напред, която проправя пътя за отварянето на бизнеса и обществото, всеки ще има достъп до безплатни, бързи тестове за страничен поток (LFD) за себе си и техните семейства, които да използва два пъти седмично, в съответствие с клиничните насоки“ – съобщават от правителството на Великобритания.

Досега бързите тестове бяха достъпни основно за хората, които трябва да напуснат домовете си, за да работят, включително работници от NHS на първа линия, персонала и жители на домовете за социални грижи, а също така за учениците и техните семейства. Сега на всички ще се предлагат бързи тестове, като хората ще се насърчават да се тестват редовно, за да предотвратят огнищата на вируса.

Всеки трети заразен с COVID-19 не изпитва никакви симптоми и може да разпространява вируса неволно. Бързото тестване идентифицира незабавно новите случаи, което означава, че новозаразените могат да се изолират веднага.

Според британското правителство след въвеждането на бързото тестване, над 120 000 положителни случая, които не биха били открити по друг начин, вече са идентифицирани от LFD. Чрез предоставяне на бързи тестове на разположение на всички, ще бъдат открити още случаи, които ще прекъснат веригите на предаване и ще спасят човешки животи, обясняват още властите на страната.

Добавете Вашия коментар

TOP