Великобритания отменя всички ограничения за пътуващите

15 Март 2022 | 11:09
0 коментара
Общество
Великобритания отменя всички ограничения за пътуващите

Британското правителство обяви днес, че всички останали мерки срещу коронавируса за пътуващите, включително формулярите с тяхното местонахождение и изискването неваксинираните хора да бъдат тествани преди и след пристигането си, ще бъдат отменени в петък. Целта е да се улеснят пътуванията по време на Великденската ваканция, предаде Асошиейтед прес.

Промените означават, че хората „ще могат да пътуват както в доброто старо време“, каза британският министър на транспорта Грант Шапс, цитиран от БТА.

Формулярите за определяне на местоположението на пътуващите изискват от хората да попълнят данни за своето пътуване, адреса, на който ще отседнат във Великобритания, и ваксинационния си статус.

Съобщението за отменянето на ограниченията бе направено в момент, когато за първи път от края на януари новозаразените с коронавирус се увеличават и в четирите части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Броят на пациентите с коронавирус в болница също нараства. Учени твърдят, че много от новите инфекции в Англия са с по-силно заразен подвариант на Омикрон.

„Ще продължим да наблюдаваме и проследяваме потенциалните нови варианти и ще поддържаме резерв от мерки, които може бързо да бъдат задействани, ако е необходимо, за да ни предпазят“, заяви британският министър на здравеопазването Саджид Джавид.

Добавете Вашия коментар

TOP