Великденските обичаи оживяват във Веляновата къща в Банско

27 Април 2021 | 17:07
3 коментара
Култура
Музеен комплекс – Банско
Народно читалище
„Никола Вапцаров-1894“
СУ „Неофит Рилски“
НУ “Св. Паисий Хилендарски”
Ви канят
на Велики четвъртък (29 април) от 11.30 часа във Велянова къща.
Сред уюта и изяществото на банската възрожденска къща ще месим ритуални хлябове,
ще „вапцуваме“ великденски яйца с природни багрила и съвременни техники
и ще пресъздадем
Народната традиция по Великден
Да знаем!
Да помним!
Да предаваме!

Добавени коментари

Валентина Докина публикува:
07 Май 2021 | 15:30
И НИКОЙ НЕМА ДА ми казва какво да правя и кога да извеждам децата от детската градина и че съм трябвала да питам и че било забранено. ще си правя каквото си искам! Ясна ли съм???
Задават се нови избори! публикува:
27 Април 2021 | 22:50
Хората на Шашко Мацурев му свалиха гащите и започнаха да му целуват задникът! Даде,даде,даде,ама за да даде толкова-от къде взема,взема,взема...Нито е интелигентно,най-малкото умно и даже НЕ Е пробивно,да не говорим колко е "учено".Помогнал е на Банско точно колкото Икономов! А Борисов дали го познава? Дали той му подари скъпият часовник,както на Цв. Цв.? Кой е по-добър политик в региона ви - той или Новаков,или Савеклиева,или Роска-водоноска...??? #kой,#kой,#kой? "Цело" Банско му го подкрепя,ама друг път!
ГЕРБ БАНСКО публикува:
27 Април 2021 | 19:27
Браво за събитието! Все пак нека споменем и приноса на нашия депутат Александър Мацурев за запазването на нашите традиции и за развитието на общината. Мацурев даде 100 кила телешко за болницата в Гоце Делчев, даде дезинфектанти за училищата в Банско, даде на болницата в Разлог предпазни средства и още много. Всичко платено от неговия джоб! А троловете които пишат срещу него - мизерници завистливи, яд ви е че момчето е интелигентно, умно и пробивно! Яд ви е че има перфектно и обичано семейство! Лично Мацурев е звънял на Борисов да финансира Банско! А да видим как Икономов е помогнал на града ни и колко е дарил! Цяло Банско подкрепя Мацурев - най добрия политик от региона ни!

Добавете Вашия коментар

TOP