Великденски яйца за мързеливци!

18 Април 2020 | 11:29
0 коментара
Любопитно

Великден без боядисани яйца не би бил истински Великден – това е повече от ясно! Истина е обаче, че консумирането на големи количества кокоши, пуешки или патешки яйца може бързо да ви омръзне, а и да натовари стомаха ви.

Като добавим към тях и обилните количества меса, козунаци и други тестени изделия, а също и алкохолите напитки, празникът се превръща в бедствие за тялото ви. Става ви толкова тежко, че не можете да помръднете и съжалявате, за това, което сте си причинили.

За да си спестите подобно неприятно изживяване и да се насладите пълноценно на великденските забавления, заменете познатите яйца с пъдпъдъчи такива, които са далеч по-леки и диетични.

Яйцата от пъдпъдък са истинска витаминна бомба на фона на скромните си размери. Макар да тежат едва 10-12 грама те са изключително богати на микроелемнти и витамини и притежават изразено антибактериално, имуномодолиращо и противооточно действие, освен това в тях няма холестерол.

Въпреки че е препоръчително пъдпъдъчи яйца да бъдат консумирани в сурово състояние, защото в процеса на термична обработка голяма част от ценните им хранителни вещества се губят, много хора ги харесват рохки и или твърдо сварени.

За разлика от кокошите яйца, които се заливат със студена вода и тогава се варят, пъдпъдъчите яйца се пускат директно във врялата вода, защото няма опасност да се спукат. За да получите рохки яйца, трябва да варите пъдпъдъчите яйца едва 1-2 минути. Твърдо сварени стават след 5 минути варене.

Тези дребосъци - можете само да сварите, без дори да боядисвате. Тяхната естествена шарка е достатъчно интересна и уникална, така че ето го решението за мързеливците. Разбира се, бихте могли и да ги боядисате.

Добавете Вашия коментар

TOP