Великденски базар "Пролет за Станислав" събира средства в Симитли

19 Април 2019 | 10:42
0 коментара
Култура

Символите на Възкресението са изработени с много любов, дарени за надеждата на Станислав с много вяра от децата в детските градини, хората в защитеното жилище и други социални центрове в Симитли.

Яйчица, зайчета, пълни великденски кошнички, пиленца, кокошчици и петлета… всичко за украса за празниците, изработено то детски ръчички. Подреден е традиционната за Симитли Великденска изложба-базар, тази година и тя е част от „Пролет за Станислав“. Постарали са се много, за да съберем достатъчно за да подкрепим надеждата на Станислав Ильовски да проходи.

Не само традиционната украса е на базара за Станислав. Има и, за първи път, бродирани великденски яйца. Те са дарени от сръчни жени от всякъде в България. Поканила ги е Мила Манушкина от Симитли – да се включат с ръкоделия в благотворителния базар в Симитли.

Вкусни неща за Великден, за базара козунаци, питки, банички и кифлички дариха ЕТ „СТЕФАН МАТОВ34- РАДКА МАТОВА”, „ВАЛЕНТИН КАРАДАКОВ 2017” ЕООД, „ЕТАЛОН 66”ЕООД, „БАКАЛОВ”ЕООД. Всички помагат. Помагат на Станислав и подкрепят неговата надежда да стъпи на краката си… за първи път в живота му.

Тази година има и щанд с ръчно изработени икони, медальони, нестандартни бижута и украси.

ИДИ И ТИ И КУПИ НЕЩО ОТ БАЗАРА „ПРОЛЕТ Е ЗА СТАНИСЛАВ“

Може и паричен превод на IBAN: BG90IORT80487091130200; BIC: IORTBGSF В полза на Станислав Иванов Ильовски

ТАЗИ ВЕЧЕР Е КОНЦЕРТА „ПРОЛЕТ ЗА СТАНИСЛАВ“ – 17.30 ЧАСА В СПОРТНАТА ЗАЛА В СИМИТЛИ - Борис Дали, Румяна Попова, Кирил Костов, Снежина Андреева, Ансамбъл „Веселие“ ни събират в спортната зала, за да съберем пари за поредното изпитание пред Станислав Ильовски и семейството му.

Станислав Ильовски е 24-годишен, заболяването му е, на разбираем език за всеки, увреждане на крайниците, което увреждане не позволява самостоятелни движения. Сега за Станислав има надежда, преди месец в клиника –WV Hospital в Турция, Истанбул е направено първото вливане на стволови клетки на Станислав.

Това му дава изключителен шанс за значително подобрение. На 22-ри април предстои ново вливане, чието въздействие ще е решаващо за следващите. За това събираме парите.

Добавете Вашия коментар

TOP