Великденска работилница за деца отваря врати в музея в Разлог

20 Април 2022 | 17:35
0 коментара
Култура
Великденска работилница за деца отваря врати в музея в Разлог

На Велики четвъртък Историческият музей в Разлог отваря порти, за да посрещне децата на Разлог. В автентична атмосфера и в дух на отколешни традиции ще се състои една чудна Великденска ра ботилница за боядисване на яйца.

Директорът Христина Манова и екипът й са подготвили чудна палитра от багрила и интересни методики за боядисване на яйцата. В неподправената атмосфера на музейният дом децата ще научат за традиции и обичаи, защо в миналото са „вапцували“ и как и днес – поне два века по-късно свидно се пазят и предават тези тайни на миналото, белег на богатата история на Разложкия край достолепно пазени в Историческия музей.

Инициативите на културната институция продължават и през април с представяне на гостуваща изложба на Регионален исторически музей – Пловдив и конкурс за деца от цялата страна, посветен на 65 години от основаването на музея.

За да пресъздадат празничната атмосфера и традициите за боядисване на яйца на Велики четвъртък Христина Манова и екипът й, започват с приказка, от една от много интересните стаи на музея, където се съхранява богата в автентичен вид експозиция на Разложкия дом от миналото.

Добавете Вашия коментар

TOP