Вежди Рашидов скандално за насилието: К во чешеме езици? Всички ку.ви да се сетят, че са изнасилвани

07 Август 2023 | 21:28
2 коментара
Общество
България
Вежди Рашидов скандално за насилието: К во чешеме езици? Всички ку.ви да се сетят, че са изнасилвани

Коментар на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, предизвика скандал и вълна от възмущение.
Народните представители прекъснаха лятната си почивка, за да обсъдят и гласуват промени в Закона за защита от домашно насилие и Наказателния кодекс.

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов. Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят, предаде NOVA.

По-късно, в позиция, изпратена до медиите, Рашидов поднесе официално извинение. "Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие", казва Рашидов.

След това ПГ на ГЕРБ - СДС призова Рашидов да подаде две оставки - като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. "Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия.", се казва в позиция, изпратена до медиите. 

Минути по-късно Рашидов обяви, че е подал оставките си за двата поста, предаде БНТ.

"Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент. ПГ на ГЕРБ - СДС категорично се разграничава от изказа и съдържанието и настоява Вежди Рашидов да се извини публично.", написа в профила си във фейсбук шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

Междувременно и от Българския фонд за жените поискаха оставката на Рашидов, заради скандалното му изказване. 

Добавени коментари

Тучинът си е турчин публикува:
09 Август 2023 | 11:12
Какво друго да очакваме от един турчин.Той просто не успя да скрие истинският си лик.Той просто свали маската си.
Няма нищо нередно публикува:
08 Август 2023 | 18:10
Вежди си каза чистосърдечно това,което му е на сърцето.Това е неговото истинско убеждение.За разлика,от когато се изказва официално по микрофона-тогава той ЛЪЖЕ,а сега е ЧЕСТЕН! Свали си маската и си показа истинското лице.За съжаление повечето депутати са такива-едно говорят по микрофоните,а съвсем друго /обратното/ им е в чотората! Ама ние си ги избираме.

Добавете Вашия коментар

TOP