Вежди Рашидов напуска НС, ГЕРБ и политиката

09 Август 2023 | 09:59
4 коментара
Политика
България
Вежди Рашидов напуска НС, ГЕРБ и политиката

Вежди Рашидов подава оставка като депутат. В съобщение до медиите се посочва, че освен Народното събрание, Рашидов напуска партия ГЕРБ и политиката.

Преди дни ПГ на ГЕРБ-СДС поиска и получи оставката на Вежди Рашидов като шеф на комисията по култура в НС.

Исканите оставки бяха свързани с нецензурни думи на Рашидов срещу жертвите на домашно насилие по време на разговор със зам.-председателите на парламента Никола Минчев и Росица Кирова.

На неизключения микрофон на председателстващата парламента Вежди Рашидов каза:

"Има и сега закон. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

След скандалните реплики Рашидов се извини на обществото за думите си:

"Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие".

Добавени коментари

И ние искаме подмяна... публикува:
10 Август 2023 | 12:25
И ние в Кръстилци искаме подмяна на... тръбите!
Мердие Осман публикува:
09 Август 2023 | 20:19
. 2023 21:57 | Мердие Осман Хора от община Якоруда, разберете, че има тайна новият кмет да остави на същите постове в общината Беда, Магда и Карафеиз .. Това е недопустимо. Бъдете будни, а не в кома, в която вече 20 г ви държат. Не позволявайте ПРОМЯНАТА, да стане ПОДМЯНА.
Не е само Веждито публикува:
09 Август 2023 | 11:27
В НС е пълно с Веждички.И всички се представят колко са "загрижени" и колко "много работят за нас".Едните са с маската на Вежди,други и без нея.Вежди този път не можа да се скрие зад маската си,която носи през целото време.Турчинът показа,че си е турчин.В Турция така се държат с жените си.
??? публикува:
09 Август 2023 | 11:20
Време е целият герб и пп да напускат

Добавете Вашия коментар

TOP