ВЕДНЪЖ НА МИЛИОН: Алекс Богданска намери еделвайс на Вихрен

29 Август 2023 | 09:28
0 коментара
Любопитно
Благоевград
ВЕДНЪЖ НА МИЛИОН: Алекс Богданска намери еделвайс на Вихрен

Красивата родна моделка и инфлуенсър Алекс Богданска изкачи връх Вихрен и намери еделвайс. Хубавицата, която в последно време обожава да катери и да се разхожда сред природата, се щракна на вр. Вихрен, а малко след това показа, че по пътя е видяла еделвайс.

Красота

Алекс сподели с последователите си красивите цветове и написа: „Познахте ли го“, като допълни, че срещата й с растението е било „черешката на тортата“ в планинската й обиколка. В България еделвайс има само в Пирин и Стара планина. Еделвайсът е високо оценяван от туристите, защото расте в най-високите и непристъпни части на планините, като по този начин се е превърнал в символ на свободния дух и величието на природата.

Ентусиазъм

В планинската си обиколка Богданска не бе сама, а с група приятели, сред които познати за хай лайфа са фотографът Теди Грозданов и инфлуенсърката Йоанна Йоко, позната като Лелчето. Ентусиазираната бригада успя за седмица да изкачи не един, а цели три върха у нас. Освен Вихрен те покориха още Кутело и Кончето. Всички те разкриват уникалната природа на Пирин планина, а Алекс радва всичките си последователи с прекрасни снимки, показващи колко величествени гледки имаме у нас. Моделката от години насам се е запалила по здравословния начин на живот и редовно спортува, но от няколко месеца прави впечатление, че освен спорта голяма любов са й и планинските преходи. Тя ги редува с почивки на топло, като тази година лятната й ваканция бе предимно в Гърция и Турция.

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP