Вечерен час заради райския газ в Кресна

28 Юли 2022 | 10:41
0 коментара
Общество
Вечерен час заради райския газ в Кресна

Кмет и заместинъкт му въведоха вечерен час заради информация, че на определени места в общината малолетни и непълнолетни се събират на парти с райски газ.

Според сигнала в кметството, децата дишат от продавани им балони. Всички ученици под 14 години, след 20.00 часа, трябва навсякъде да се придружават от родителите им или от роднина, гласи заповедта на Община-Кресна.

За тийнейджърите между 14-16 години ограничението е след 22 часа, категорични са кметът Николай Георгиев и заместникът му Валентин Стоичков.

Това не е вечерен час, тази заповед е напомняне за правилата по Наредбата за обществения ред, това каза зам.-кметът на Кресна Валентин Стоичков. Вероятно заради ранния час на включването му в ефира на БНТ, той се обърка и заяви, че мярката е срещу употребата на „шистов газ”. Зам.-кметът все пак направи уговорката, че децата няма как да си стоят само вкъщи след 20 часа. Проверките за спазването на заповедта няма да са навсякъде, а само на определени места, където са намирани празни флакони от райски газ.

Добавете Вашия коментар

TOP