Вече се задръсти: Над 5 км опашката от Банско и Кулата

17 Април 2023 | 15:20
0 коментара
Общество
Благоевград
Вече се задръсти: Над 5 км опашката от Банско и Кулата

Очакваните задръствания заради прибирането на стотици хиляди коли от Великденските пътувания подраниха. Между 5 и 6 километра опашка се образува още по обед на Е-79 край Симитли, където се влива пътят от Банско и така се събират в една лента прибиращите се от курорта и тези, влезли от Гърция през КПП Кулата. 

Силен е трафикът на коли както към граничните пунктове с България, така и в обратна посока, защото гърците се прибират след почивка у нас.

Силният дъжд в Северна Гърция промени програмата на туристите. От рано тази сутрин е силен трафикът по цялата пътна мрежа, съобщават от Пътна полиция.

Допълнително утежнение на пътната обстановка създават ремонтите, както и преваляванията на много места в страната.

Километрично задръстване още около 12 ч. вече имаше и на пътния възел „Благоевград-юг“.

Там е втората обичайна голяма тапа в района, която се образува заради едновременния трафик от Банско и откъм Гърция и Сандански. Колите пъплят с километри до кръговото преди Благоевград, от което се качват на магистрала „Струма“ за столицата.

Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали и към останалите големите градове. От ранния следобед по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие, съобщи „24 часа“.

Добавете Вашия коментар

TOP