Вече 5 часа гледат мярката за неотклонение на арестуваните служители на ДАИ-Благоевград

27 Април 2018 | 19:38
2 коментара
Общество

Вече 5 часа гледат мярката за неотклонение на арестуваните служители на ДАИ-Благоевград в Специализиран наказателен съд София.

Наблюдаващият прокурор Петър Белчев поиска най-тежката мярка задържане под стража, защото смята че ще се укрият или ще окажат влияние на свидетелите.

Защитата пък твърди, че обвиняемите имат постоянен адрес, грижат се за семействата си и могат да бъдат отстранени от работа, за да няма съмнение, че ще попречат на разследването.

Основни свидетели са разследващ полицай от БОП-Благоевград, както и служител на ДАИ-Благоевград с фамилия Механджийски. Той първоначално е бил задържан, след което е освободен тъй като съдействал на разследването и в момента е без обвинение.

Под сурдинка се коментира, че двамата основни свидетели имат роднинска връзки.

Най известните адвокати от Благоевградска област, сред които Албина Анева, Спас Велков, Пенко Ненов и др., отложиха дела и служебни ангажименти, за да спасяват арестуваните служители на ДАИ-Благоевград.

Точно в 9:00 часа защитите окупираха Специализирания наказателен съд в София, за да се запознаят с доказателствата на Специализираната прокуратура, която обвини инспекторите на Автомобилната инспекция в организирана престъпна група.

Ето пълния списък на задържаните при зрелищната акция служители на ДАИ  – Благоевград, на които за вчера им бе предявен обвинителен акт за организирана престъпна група. Всички 11 служители бяха задържани с прокурорско постановление за 72 часа. Мярката за неотклонение се гледа днес 27 април /петък/ в Наказателен специализиран съд - София.

В ареста остават:

Ангел Янчев

Димитър Занков

Никола Панов

Евтим Гоцев

Бойко Ханджийски

Райко Динев

Красимир Иванов

Георги Глинджурски

Росен Марков

Петър Денишев

Димитър Туджаров

 

а
 

Специализираната прокуратура нанесе пореден удар срещу корупцията.

PIRINSKO.COM припомня, че преди три дни служители на РД "Автомобилна администрация"-Благоевград бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Благоевград. Налице е организирана престъпна група, искали подкупи от собственици на транспортни форми на стойност от 300 до 600 евро, каза на брифинг в Благоевград Петър Белчев, прокурор от Специализираната прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добавени коментари

Запознат публикува:
19 Февруари 2019 | 21:18
Предал е група Сандански мародери.
Боп публикува:
19 Февруари 2019 | 21:16
Тоя кирчо да не е предал Христос бе?

Добавете Вашия коментар

TOP