Вдигат парите за майките и минималната работна заплата

01 Декември 2021 | 13:43
0 коментара
Бизнес
Вдигат парите за майките и минималната работна заплата

Като служебно правителство имаме за цел да държим бюджета под контрол и да осигурим приемственост за бъдещето редовно правителство. Направихме всички усилия и то успешно да осигурим бюджетна рамка, която да предложим на парламента.

Това заяви министърът на финансите Валери Белчев на брифинг в Министерския съвет. “Не са предвиждани структурни промени, орязване на кадри и персонал или други реформи в проектобюджета”, увери той.

Над 750 хиляди души в страната са на минимална работна заплата. “Затова предлагаме увеличение от 650 лева на 710 лева да стане минималната работна заплата. Предвижда се и увеличение на детските надбавки, както и прагът на право на получаване. Всеки със заплата до 510 лева ще има право на детски надбавки, които ще се увеличат с 20% – от 40 лева на 50 лева за едно и от 90 на 110 за две деца. Това ще засегне 120 хиляди деца в България”, посочи той. Значително се предлага да се увеличат и майчинските надбавки – от 350 на 650 лева.

По отношение на пенсиите, Белчев посочи, че дори с отпадането на добавките, тази стойност, която е сега, може да бъде запазена.

Добавете Вашия коментар

TOP