Вдигат наемите на общинските имоти в Благоевград, отдадени за нощни клубове и дискотеки

10 Май 2023 | 13:49
3 коментара
Бизнес
Благоевград
Вдигат наемите на общинските имоти в Благоевград, отдадени за нощни клубове и дискотеки
По високи наеми да се плащат за общинските помещения, ползвани за нощни клубове и дискотеки, предлага кметът Илко Стоянов. Той иска да се направят промени в Наредбата за придобиване, управление и стопанисване на общинско имущество, като за нощните увеселителни заведения в общински имоти се въведат отделни базови цени, по-високи от тези на наемателите с дневен режим на работа.

Действащите в момента цени за ресторанти, барове и сладкарници в масивни общински сгради в топ центъра на Благоевград са 12,60 лв. без ДДС на 1 кв.м и 3,36 лв. в широк център. За идеален център се предлага да се одобри цена от 15 лв на кв.м за месец, за Първа зона – ЦГЧ, 10 лв. без ДДС на 1 кв.м, Втора зона – 7 лв. на 1 кв.м, за Трета зона – 5 лв., и за Четвърта зона – 3 лв на 1 кв.м на месец.Остава валидно действащото правило до 100 кв.м търговска и складова площ размерът на наема да е утвърденият базов, като цената да пада наполовина до 200 кв.м, а за квадратурата над 200 – на 35% от базовата цена.

Предлага се още да се вдигне наемната цена за тротоарното право за открити площи в ЦГЧ и широк център, като от 1,80 лв. без ДДС на кв. м стане 3,50 лв. без ДДС. Заради зачестили напоследък искания за ползване на открита площ за търговия на храни и напитки от съоръжения, регистрирани като пътни превозни средства, се налага те да се обособят и да се добавят в Наредбата като отделна категория с наем от 10 лв. без ДДС на 1 кв.м на месец, като към квадратурата на ППС се включи и обслужващата към него площ.

Последното предложение за промяна в наредбата касае цената за монитране на телекомуникационни съоръжения в общински имот, като искането на кмета е ОбС да утвърди наем от 30 лв. без ДДС на 1 кв.м, независимо от зоната.Становища, мнения и коментари по темата гражданите на Благоевград могат да внасят в рамките на месец, след което проектът ще влезе за решение в местния парламент./Струма/

Добавени коментари

Петър публикува:
11 Май 2023 | 20:12
Няма кинти нали мършо долна?...Гнусен мургав селяк...некадърен и подъл! Така е лесно..да вдигаш,справи нещо бе мърльо,...даа се работи да влезнат инвестиции....путьо,гнусен и долен!
Ккк публикува:
10 Май 2023 | 21:54
Евала на кмета, така трябва! Тея алчници това заслужават, нито плащат заслуженото на персоналните, нито продават качествени напитки! Особено ония изтръсляк нагъл на младежкия!
Яна публикува:
10 Май 2023 | 19:05
Тоя па не се спре!!! Тръчи-Лажи....

Добавете Вашия коментар

TOP