Васил Божков извади списък на свързаните с него лица: България все още е държава-членка на ЕС, а не щат на Съединените американски щати

06 Юни 2021 | 09:20
2 коментара
Общество

Нека това правителство не забравя, че ако не бях разкрил публично миналата година действията на #хунтата, Борисов и Пеевски все още щяха да управляват, а те щяха да псуват и критикуват вкъщи пред телевизорите си. Да бъдем българи.

Това написа в собствения си профил във Фейсбук включеният в американските санкции Васил Божков, който се укрива в Дубай.

 

В България той е обвинен в извършването на 19 престъпления.

 

"В помощ на комисиите, които правителството иска да създаде под американска диктовка, предлагам списък на част от лицата, свързани с мен:

Нова телевизия,

БТВ,

БНТ и

множество български и международни медии.

Националния исторически музей,

Националната художествена галерия,

учени, художници, артисти, режисьори.

Левски, ЦСКА, БОК,

федерациите по шах и спортна стрелба,

десетки олимпийски и световни шампиони,

почти всички спортни клубове в България.
Българската Коледа и

стотици благотворителни инициативи.

 

Мога да продължа да изброявам още много.", пише Божков

 

И добавя: Сега сериозно. Цитирам говорителя на Европейската Комисия: "Американските санкции не действат на територията на ЕС и не задължават страните от ЕС. Така че няма нищо, което би оправдало предприемането на контрамерки от наша страна. Това са санкции, предприети от САЩ към хора по отношение на техни действия във или със САЩ"

"България все още е държава-членка на ЕС, а не щат на Съединените американски щати. Нека това правителство не забравя, че ако не бях разкрил публично миналата година действията на #хунтата, Борисов и Пеевски все още щяха да управляват, а те щяха да псуват и критикуват вкъщи пред телевизорите си. Да бъдем българи", пише в заключение Васил Божков.

 

По-късно Божков излезе с нова публикация.

"Cлужeбнoтo прaвитeлcтвo cъздaвa oпaceн прeцeдeнт. Пoд диктoвкaтa нa чуждa държaвa прaви cпиcъци, в кoитo e пocтaвилa зaкoннo рeгиcтрирaнa пoлитичecкa пaртия", написа във "Фeйcбук" той.

И обясни за какво става дума - пo тoзи нaчин "Бългaрcкo лятo" се изолира oт прeдизбoрнaтa кaмпaния. Тaкa щяло са се пoвлияe нa избoрнитe рeзултaти и да сe пoпрeчи нa cвoбoдния вoт.

"Нeкa нe зaбрaвямe, чe eднa oт зaдaчитe нa cлужeбнoтo прaвитeлcтвo e дa прoвeдe зaкoнни и чecтни избoри", пише олигархът с 18 обвинения.

"Бългaрcкo лятo нямa дa cлужи нa чужди интeрecи и щe унищoжи пoлитичecкaтa хрaнилкa. Зaтoвa cтрaхът oт нac e гoлям. Щe ce бoрим дoкрaй зa Бългaрия и бългaрcкия нaрoд.
#БъдeтeCмeли #НиeCмeCилaтa", казва в заключение Божков.Епицентър.бг

Добавени коментари

Алеко Конст. II публикува:
06 Юни 2021 | 20:10
Божков ще остане до живот в изгнание в Дубай и ще харчи милионите си там. Не му трябва да пуска никакви постове в социал.мрежи.... Живот в охолство, разкош, елитни проститутки, пури, уискита и 2-3 Ферарита и едно Ламборгини.... За Божков..... Българите го направиха такъв какъвто е той сега. Милиарди получи Божков от така наречените ТЪРКАЩИ БИЛЕТЧЕТА по лавките.... И това в продулжение на години..... Е, тъпоумни български създания, продължавайте да търкате билетчета и да създадете вашия нов Божков, вашия нов благодетел...
К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
06 Юни 2021 | 14:32
Божкоф бегай за Москва овреме,че иначе ще ти го втъкнат са се мъдята, престъпник гнусен!

Добавете Вашия коментар

TOP