Варицелата продължава да върлува в Пернишко

11 Януари 2023 | 10:37
0 коментара
Общество
Варицелата продължава да върлува в Пернишко

Варицелата продължава да върлува в Пернишко. За изминалата седмица са регистрирани 86 случая, съобщават от РЗИ. Заболелите са във възрастови групи от 3 г. до 28 г. Лекуват се амбулаторно от личните си лекари. Засегнати са ДГ № 11 „Знаме на мира“ – гр. Перник, ДГ – Драгичево, 7-мо ОУ „Г.С. Раковски“ – гр. Перник, ХІ ОУ „Елин Пелин“ – гр. Перник, СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, ДГ „Пролет“ – гр. Перник, ДГ №6 „Българче“ – гр. Перник, ДГ №9 „Калина Малина“ – гр. Перник.

Регистрирани са и 3 случая на скарлатина, с 2 повече от предходната седмица, когато е установен само 1 случай. Заболелите са деца на 5 и 9 години от гр. Перник и с. Дивотино. За всички случаи са извършени епидемиологични проучвания, обработени са огнищата и са взети противоепидемични мерки спрямо болните и контактните лица.

Увеличават се и острите респираторни заболявания, като за изминалата седмица те са 79 случая, заболеваемост 112,95%оо, при средна за страната 118,01%оо към 8 януари. 110 са  случаите на въздушно-капкови инфекции, при 78 за предходната седмица.

Увеличение има и на заболелите от Covid -19. Регистрирани са 21 случая, при 14 за предходната седмица. Заболелите са от общините Перник, Брезник, Радомир и Трън.

Добавете Вашия коментар

TOP