Валерия Велева: Петър Илиев реши съдбата на кабинета на ИТН! Добре, че го видяхме навреме!

09 Август 2021 | 14:03
0 коментара
Общество

Все пак трябва да сме благодарни за изявата на Петър Илиев - навреме отвори очите и на слепите за тоталната политическа катастрофа на шоумените, за които държавата се оказа една играчка, която те искат да счупят!

Автор:

Валерия Велева

 

Кандидатът на ИТН за вътрешен министър и вицепремиер Петър Илиев буквално взриви тази сутрин ефира - в студиото на Нова тв номинираният за управник се държа арогантно, невъзпитано, предизвикателно, с чувство за превъзходство, със самохвалство и пренебрежение към останалите.

Това бе първата негова медийна изява след включването му в състава на бъдещото правителство и гръмналите скандали около името му, свързани с обвинения за плагиатство.

 

Поведението му бе несъвместимо с обществено приетите норми. Илиев няколко пъти излъга по отношение на кражбата на авторство от книгата на доц. Наталия Киселова и нападна водещия в ефир Виктор Николаев. Колегата трябва бъде поздравен за това, че успя да ни покаже целия образ на един опасен за публичната сфера човек. И който, напук на демонстрираната си юридическа обиграност, беше "пробит" - изпусна сe за скандалната си книга, като каза: "Те (медиите) къде са намерили моята книга, за да я цитират". Да, въпреки, че Петър Илиев е иззел от всички възможни места творбата си, медиите все пак се добраха до екземпляри, за да покажат на обществото лъжата.


Питам се защо Слави Трифонов пусна най-силния си коз на този публичен изпит?
Вероятно, защото си мисли, че всички ще ахнат, запленени по бруталността не само на изказа, но и на поведението, демонстрирано в ефир? Ако е така - то това е поредното тотално разминаване на мирогледа на чалгаря с общественото мнение. Социалните мрежи изригнаха срещу личността, която ни се натрапва за МВР-шеф.

А може би Слави Трифонов извади кандидата си за вътрешен министър нарочно - за да видят всички, КОЛКО НЕВЪЗМОЖНО Е ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН КАБИНЕТ НА ИТН и така да снеме от себе си отговорността за поредния си провал като политик, който иска да влезе с взлом в управлението на държавата и който фактически изправя държавата пред пропаст.

 

Защо Трифонов така безпардонно ни навира в очите Петър Илиев, при положение, че всичко около номинацията му е скандално? Първо бе предложен за правосъден министър. После - обсъждан за премиер, а "протестните партии" не спестиха забележките си към личността му.

И въпреки това Трифонов не го оттегля! Нещо повече - възлага му поста на вътрешен министър, където специфичната информация се пресича от всички посоки. 

Очевидно Петър Илиев е много важен за Слави Трифонов. Защо? Дали няма нещо общо с това, че той е почетен консул в Бабадос, а пък Слави Трифонов имаше сметки в офшорни зони, които изчисти едва през 2019 година - три месеца преди официално да влезе в политиката?

Няма отговор на тези въпроси.

Петър Илиев се оплака от медийно тричане. Не знам дали съзнава, но тази сутрин той си направи такова публично тричане, каквото никой не може да му стори!

За зрителя усещането е категорично - такава свръхагресивност трябва да остане извън всякакви публични институции. Този човек не трябва да бъде допускан до държавни постове. А за поведението му пред студентите - решение трябва да вземе Софийският университет "Св.Климент Охридски".

Петър Илиев са самопохвали, че е суперпрофесионалист, преподава Конституционно право в СУ и като такъв е консултирал юридически референдума на Трифонов. Но и трите въпроса в този референдум влизаха в остро противоречие с Конституцията. Тогава какъв професионалист е Илиев? И дали зад шумно афишираната табела, не се крие един обигран адвокат, който знае как да вземе парите на клиента си? Няма лошо, но това няма нищо общо с обществения интерес и съдбините на държавата. А и когато един човек, който иска да е фактор, дава сам оценка за себе си - това вече е проблем за обществото.

Все пак трябва да сме благодарни за изявата на Петър Илиев - навреме отвори очите и на слепите за тоталната политическа катастрофа на шоумените, за които държавата се оказа една играчка, която те искат да счупят!

И вместо да осъзнаят това, два часа след интервюто на самовлюбения кандидат за вътрешен министър, във Фейсбук се появи гуруто Слави Трифонов с ново заклинание: "Ще бъде предателство, ако партиите на протеста не ни подкрепят!"

А за какво да ги подкрепят?
За това, че от ИТН вадят напълно несъстоятелни хора, които те си харесват (не казвам дали имат зависимости), но които не могат да получат обществено одобрение?

Или за това, че ИТН не показаха готовност да се съобразят поне с някои от исканията на “партиите на протеста“, включително по отношение на резервите им към някои от предложените министри.

И не е ли предателство към страната ИТН да действат единствено от позицията си на диктат над останалите - отвратителна смесица на чалга с болшевизъм! 

Демократи или хунвейбини влязоха в 46-ото Народно събрание?

Удивителната наглост, болезненото его, невъзможността да чуеш аргументите на другия - Слави Трифонов и Петър Илиев са двете страни на една и съща монета, с която ни се предлага да бъде купена властта в държавата.

За съжаление проблемът "ИТН" се оказва много по-дълбок - това е проекция на 30-годишното опростачване на нацията и налагането на модели на поведение, които нямат нищо общо с демократичните норми. Ценностният провал на обществото - това го виждаме днес във властта!

И все пак! Народът не е стадо! А политиците ни трябва да се водят от разума. Има изход от всяка трудна ситуация. И трябва да го намерят, загърбвайки егото си и партийните интриги.

За ИТН мачът свърши!

Сега е ред на системните политици!

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP