Валери Симеонов обясни кой пали конфликта с циганите

19 Юни 2015 | 09:23
0 коментара
Политика
Валери Симеонов обясни кой пали конфликта с циганите

Валери Симеонов коментира етническото напрежение. Горещите точки са Гърмен и "Орландовци", а лидерът на Патриотичиня фронт изказа своята позиция, според която най-голяма полза от случващото се има ДПС.

"Присъствието на Илия Илиев в столичния „Факултета” доказва кой провокира етническото напрежение и кой противопоставя етносите. Какво би станало, ако Валери Симеонов или Красимир Каракчанов са там или в Гърмен или в „Орландовци”",  обясни пред TV7 Симеонов.

„Как ще ги защити? ДПС просто разпалват конфликти и после се правят на умиротворители. В понеделник в „Орландовци” беше Камен Костадинов от ДПС в 9.30 часа. Тогава още вреше и кипеше. Мога ли да знам къде разпасани цигани ще надуят чалга?”, запита Симеонов.

„Против сме каквито и да е форми на етническо противопоставяне. Направихме призив за засилване действията на полицията. Само ДПС има интерес да разпалва. То съществува и паразитира точно върху това”, добави Симеонов. Той беше категоричен, че ДПС внушава на циганите, че те имат само права без задължения, че могат да не плащат ток.

Добавете Вашия коментар

TOP