Валери Сименов: Не съм показвал среден пръст на протестиращи!

28 Януари 2021 | 08:29
2 коментара
Политика

Напрежение възникна на протеста на ресторантьорите пред Министерски съвет, след като един от прозорците на правителствената сграда бе отворен от човек, който силно прилича на зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов, предаде Дир.бг.

Множеството го посрещна с обидни скандирания и викове. Въпросната фигура се задържа на прозореца няколко секунди и преди да го затвори вдигна ръка в жест, който прилича на показване на среден пръст.

 

Далечното разстояние не дава възможност да се каже със сигурност дали лидерът на НФСБ показва среден пръст или отправя друг жест към недоволните.

Самият Симеонов пред БНР заяви категорично: "Да, човекът на прозореца съм аз. Но е фалшива новина, че съм показвал среден пръст. Абслютен фейк нюз! Циничен жест не съм показвал, това не отговаря не моето възпитание". 

 

И поясни: "Винаги съм поддържал ресторантьорите, моите отношения с тях са много добри. Но в края на протеста откъм президентството имаше една друга група протестиращи, която правеше неприлични жестове към прозореца. Показах към тях с показалец, главичка, мозък, за да ги питам къде им е акълът", обясни още Симеонов

 

Според него протестът е "необходим" и той е говорил с организаторите на протестната акция в центъра на София днес.

Той беше категоричен, че отношенията му с ресторантьорите и хотелиерите винаги са били много добри и подчерта, че по време на епидемичната обстановка в България той винаги е имал позиция в подкрепа на този бранш:

"Имам не малък принос за намаляването на ДДС на 9%, за включване на виното и бирата в това, за осигуряването на нормални условия за работа в курортите. Аз съм член на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Дори влязох в известен конфликт с НОЩ и с колегите от ГЕРБ".

Симеонов призова да не се приравняват собствениците на дискотеки и клубове по морето, които нарече "представители на бившия силов бранш", с "нормалните ресторантьори":

"Категорично против съм отварянето на нощните заведения! Там обстановката е съвсем различна и рискът е много по-голям. След като част от ресторантите работят, тези в хотелите, и това не повиши заболеваемостта, нормално е да се отворят и другите, защото това е дискриминация".

Според Симеонов, след като се отворят училищата за големите учениците, нищо опасно няма да работят и кафенетата и ресторантите при 50% запълняемост. Той подчерта, че е привърженик на по-сериозни противоепидемични мерки и припомни, че през ноември е бил за затваряне на училищата.

По думите му заболеваемостта трябва да се следи и ако се повиши, мерките отново да се затегнат.


Собственици и персонал на затворените заведения се събраха на национален протест пред Министерския съвет в 12 ч. днес. Те настояват да започнат работа от 1 февруари.

Акцията е под мотото "Марш към свободата" и се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

 

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България по време на протестната акция заявиха, че ще отворят самоволно от 1 февруари.

Протестът събра пред Министерския съвет собственици и персонал от цялата страна, а кулминацията беше музикално парти.

Малко преди 16 ч. акцията бе временно преустановена, но участниците ще се съберат отново, за да потеглят в „Марш към свободата“ до Орлов мост.

Преди това демонстрантите блокираха пространството пред Министерския съвет и Народното събрание.

Собственици и персонал на затворените заведения настояват да работят от 1 февруари и да им бъдат изплатени адекватни компенсации за времето на втория локдаун. Подкрепени са от техни колеги от свързани бизнеси като дистрибутори на храни и напитки, музиканти, аниматори.

„Така не може да се продължава. Не сме получили почти никакви компенсации с изключение само на помощта 60/40, която беше“, сподели демонстрант.

„Дойдохме просто да подкрепим колегите, защото според нас е най-малкото лицемерно да се отворят моловете, а да не се отворят ресторантите. 85% от продажбите ни бяха към ресторанти и барове. Сега съответно като не работят ресторантите и баровете, остават 15-те“, добави друг.

„Мисля, че се опитват да ни разединят. Дано да съумеем все пак да останем заедно, колеги сме. Радваме се за тях, но все пак да помислят и за нас, останалите“, каза трети.

Така участниците в протеста коментираха разделението в бранша, след като от хотелиерската и ресторантьорска асоциация се дистанцираха от акцията. Заради дискриминацията, която властта демонстрира, протестиращите настояха и за оставката на здравния министър.

Протестната акция е под мотото „Марш към свободата“ и се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Собственици и персонал на затворените заведения смятат, че пандемията се управлява неправилно и това отнема правото им на труд. При това без задоволителни решения за компенсации.

Браншът е дискриминиран и затова излиза на протест, обяви председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов:

„Единственото нещо, което искаме, е да работим. За нас е необяснимо по каква причина оставаме затворени при положение, че ясно се вижда, след като един месец работят всички ресторанти на хотелите, че няма никакво повишение на заболеваемостта".

Освен отваряне от 1 февруари, от бранша настояват и помощите за затворените заведения да се изплащат в рамките на календарния месец, за който е кандидатствано, а работещите в сектора, който е принудително затворен, да бъдат компенсирани достойно.

 

 

Обвиниха Валери Сименов че, показва среден пръст на протестиращите, той: Това е фалшива новина!

 

Добавени коментари

де.бел, корав и прав за Пиринско.бг публикува:
31 Януари 2021 | 12:14
Валери, не се обяснявай на бесепаро-болшевишките боклуци! Средния пръст не трябва да им го показваме, а да им го вкараме в гъзоете на тия мръсни русофилистици!
Малко не разбирам публикува:
28 Януари 2021 | 22:49
Като им е приятел кого пита "къде им е акъла"??? Нали ги обича?,А като толкова ги обича защо не слезе долу,при тях и да им разясни какво е неговото виждане по въпроса,какво точно те искат...,а се показва от високото на "цитаделата" и показва някакъв пръст,та било и показалец?!

Добавете Вашия коментар

TOP