Валери Сарандев от БСП и Анита Коцелова от ИТН са двете имена, сочени за управители на Областна администрация-Благоевградско

04 Януари 2022 | 14:21
2 коментара
Общество
Валери Сарандев от БСП и Анита Коцелова от ИТН са двете имена, сочени за управители на Областна администрация-Благоевградско

“Продължаваме промяната”, БСП, ИТН и ДБ вече са си разпределили областните управи, стана ясно в началото на новата година. Всяка ще има освен управители и заместници. Назначенията трябва да бъдат одобрени от правителството през януари.

Пазарлъкът за областните управители е вървял паралелно с този за шефските места в комисиите в парламента, разкриха запознати пред „24 часа“. Но леко е променена формулата на властта и заради повечето места за запълване е станала 11:6:6:5.

11 области се падат на “Продължаваме промяната”, БСП и “Има такъв народ” вземат по 6-има, а за “Демократична България” остават 5-има управители.

На последното си заседание за 2021 г. кабинетът “Петков” взе решение освен в София по двама зам. областни да има и в Бургас, Велико Търново, Варна, Пловдив и Стара Загора. В останалите области замовете са по един. Така очакванията са БСП например да има 7 зам. областни.

Първоначалните намерения на социалистите бяха да искат областни управители в регионите, откъдето нямат депутати – Силистра, Кърджали, Габрово, Разград, Търговище и Смолян. В крайна сметка обаче от този списък са останали май само Смолян и Габрово, а останалите са Бургас, Благоевград, Добрич и София-област.

За Благоевград се спряга Валери Сарандев, който е областен лидер на БСП и в момента е зам.-кмет на Гоце Делчев. Негов заместник се очаква да е Анита Коцелова от ИТН от Петрич, която бе за кратко депутат в 45-ото и 46-ото НС.

Добавени коментари

Ангел Танев публикува:
04 Януари 2022 | 21:33
Илко,на последните избори не се спря да агитираш за Анитка Коцелова,макар че от вашата партия беше забранено да се играе с преференции,ама поне успя да я нагласиш като заместник-областен управител.Такива селски хитрини няма да ти осигурят втори кметски мандат,да знаеш.
Този публикува:
04 Януари 2022 | 14:48
Честно и откровено да ви еба промяната… 30години държавна хранилка… и промяната било това… по-лоши сте от герп

Добавете Вашия коментар

TOP