Валентин Попов: Протестът е принципен, важни са резултатите - не обещанията

08 Ноември 2015 | 17:26
0 коментара
Общество
Валентин Попов: Протестът е принципен, важни са резултатите - не обещанията

Сектор сигурност продължава да има своите основания за протест. Това заяви за БГНЕС Валентин Попов, председател на СФСМВР.

Попов обясни, че националният протест днес пред Народното събрание остава поради няколко причини. „Насрочването на един протест и отмяната му в 12 без 5 е много трудна работа. Това не е като в 12 без 5 да вкараш няколко текста в един проектозакон. Протестът е принципен”, каза Попов.

До момента имаме постигнато съгласие с ръководството на МВР и с част от ръководството на парламента по един въпрос, че трябва да поправим един голям гаф, че трябва тези текстове да бъдат изтеглени. След това евентуално да се преговаря по тях. Сектор сигурност продължава да има своите основания за протест”, заяви той.

Попов добави и че е възможно от утре да започнат консултации с партиите в парламента. Той заяви, че в момента не искат оставката на вътрешния министър. „Не става дума за оставката. Един министър, заменен от друг министър, ако не се промени моделът на управление, какво ни решава”, категоричен бе той.

Сред възгласите пред Народното събрание се чуваха „Оставка”, както и „Важни са резултатите, а не обещанията”. Междувременно стана ясно, че част от представителите на синдикатите в МВР провеждат среща в сградата на парламента с част от ПГ на Патриотичния фронт. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP