Валентин Филчев взе наградата на публиката на „Златен грозд“

10 Февруари 2020 | 10:25
0 коментара
Култура

И във втория си ден Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ събра стотици почитатели на напитката на боговете в най-малкия град на България.

Самодейни състави от Югозапада вдигаха градуса на настроението със своите изпълнения. Специален гост беше народният певец Карамфил Божиков. Гостите веселиха и танцьори от Република Северна Македония. 

В събота бяха отличени най-добрите производители на вина „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. В неделя кметът на община Сандански Атанас Стоянов награди отличения от публиката най-добър винопроизводител. Това е Валентин Филчев, който през последните няколко години е печелил призове в двете категории – „Широка мелнишка лоза“ и „Букет“. Той се зарече да продължава да се състезава и в следващите издания на фестивала „Златен грозд“. За награда получи специален 90-литров съд за вино, изработен от неръждаема стомана.

През целия ден в Мелник прииждаха гости от близо и далеч. 

„Доволни сме от това издание на „Златен грозд“. Хотелите и ресторантите са пълни, хората се забавляват и това е най-важното“, заявиха организаторите. Те вече мислят за следващия фестивал, който отново ще събере на едно място ценители на виното и производители на прекрасния елексир. 

„Ще надградждаме“, категоричен е кметът на община Сандански Атанас Стоянов./БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP