Валежи и гръмотевични бури и днес, на места се очакват и градушки в Западна и Централна България

16 Август 2020 | 09:08
0 коментара
Общество

Днес облачността над повечето райони ще е предимно значителна. На места в Западна и Централна България отново ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в отделни райони значителни и с градушки. Това сочи справка в сайта на НИМХ.

След обяд валежите почти навсякъде ще спрат и от запад  облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен предимно източен вятър.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 25° и 30°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието

ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са: 27°-29°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

облачността ще е значителна, предимно купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен вятър: в ниските части от изток-югоизток, по високите части – северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 10°.

В понеделник

времето ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Западна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде умерен, от изток. Температурите съвсем слабо ще се повишат. Източник: НИМХ/Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP