Важно за кандидат-студентите: В ЮЗУ започват електронните приемни изпити

04 Февруари 2024 | 17:06
0 коментара
Общество
Благоевград
Важно за кандидат-студентите:  В ЮЗУ започват електронните приемни изпити

Югозападният университет „Неофит Рилски“ в Благоевград дава старт на кандидатстудентската кампания за учебната 2024/25 г. на 19 февруари.

Припомняме, че преди три години от най-голямото висше училище в Югозапада замениха хартиените приемни изпити с изцяло електронни. Те се провеждат на място в университета и са по общо 7 предмета – „Български език”, „История на България”, „География на България”, „Биология”, „Математика”, „Английски език”, „Химия”.


За предстоящата академична година конкурсните изпити ще се провеждат всеки работен петък до 14 юни и всеки делничен ден от 17 юни до 5 юли. Таксата за явяване на един изпит остава непроменена и е в размер на 30 лв. Максималната продължителност на изпита е 60 минути. Важно е да се знае, че няма ограничения в броя на явяванията. Тоест, кандидатите могат да се явят повече от един път на електронен приемен изпит, като при балообразуването се взема найвисокият резултат от всички положени изпити. Резултатите от конкурсните изпити са валидни само за 2024 г.

За специалностите „Физическо възпитание и спорт“, „Треньор по вид спорт”, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“, „Изпълнителско изкуство – поп и джаз“ и „Електронни технологии в музиката“, „Българска народна хореография“ и „Съвременна хореография“, „Филмово и телевизионна режисура“, „Филмово и телевизионно операторство“, „Филмов и телевизионен монтаж“, „Аудио-визуални изкуства и продуцентство в развлекателните индустрии“), както и досега, ще се провеждат практически изпити.

 

Желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ могат да кандидатстват чрез конкурсни изпити, организирани и оценени от изпитни комисии на университета, с резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления, положени след 2008 г. вкл., с оценки от конкурсни изпити, положени през 2024 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка), с резултати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художественотворчески и спортни прояви, подробно описани в кандидатстудентския справочник.

Добавете Вашия коментар

TOP