ВАЖНО ЛИ Е ДА СИ ЧЕСТЕН С ХОРАТА? ГОВОРИ КМЕТЪТ НА КРЕСНА НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ

26 Юли 2022 | 14:24
0 коментара
Общество
ВАЖНО ЛИ Е ДА СИ ЧЕСТЕН С ХОРАТА? ГОВОРИ КМЕТЪТ НА КРЕСНА НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ

Уважаеми съграждани,

В публикация от 21 юли 2022 г. на "4-та власт", озаглавена: "Тодор Гюрев: 56 122 лв. определи ОбС за контейнери в Кресна! Ст. Станоев към кмета: Дайте поне чували!", която пуликуваме по-долу, общинският съветник, г-н Тодор Гюрев, съзнателно дезинформира своите съграждани, като тенденциозно затаява истината и злоупотребява с липсата на достатъчно информация у неговите съграждани.

Ето и фактите по темата:

Публикуваният в статията на "4-та власт" Протокол № 25 от 13.01.2022 г. на общинския съвет Е НЕАКТУАЛНО И СТАРО. Актуалното решение се съдържа в Протокол № 27 от 06.03.2022 г. и го публикуваме отново, въпреки, че може да бъде намерен на страницата на общинския съвет на община Кресна. От актуалното решение, ЗА КОЕТО Е ГЛАСУВАЛ и г-н Гюрев е видно, че посочената в точка 1 на параграф I сума за закупуване на "съдове за битови отпадъци контейнери тип "Бобър" и кофи тип "Мева"" е 20 хиляди лева, а не 56 122 лв.!

Г-н Гюрев ОТЛИЧНО ЗНАЕ, ЧЕ ТЯ НЕ Е НАЛИЧНА В БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА КРЕСНА КЪМ ДАТАТА НА ВЗЕМАНЕ НА ТОВА РЕШЕНИЕ и трябва да бъде натрупана от вноските за такса смет на гражданите и съществуващите отчисления по Закона за управление на отпадъците. Иначе казано, необходимо е първо от такаса смет и отчисления да се натрупат необходимите средства в общинския бюджет и ЕДВА ТОГАВА да се пристъпи към неговото изпълнение. Точно това е направила община Кресна през юли, закупувайки 173 кофи и 40 контейнера на стойност 20 000 лв., които следва да бъдат доставени в началото на август 2022 г.

Важно е да заострим вниманието на гражданите на община Кресна върху следните НЕЛИЦЕПРИЯТНИ факти:

1. Защо уважаван наш съгражданин, като г-н Тодор Гюрев, които е общински съветник и лидер на групата на ПП "ГЕРБ" в общинския съвет си позволява откровено да дезинформира гражданите на община Кресна и каква е изгодата му от това?

2. Ако г-н Тодор Гюрев не познава последствията от вземане на решения в Общинския съвет и не разбира смисъла на приетото АКТУАЛНО решение, като гласува за него без да разбира съдържанието му, може ли неговите избиратели да му се доверяват безкритично?

3. Молим гражданите на община Кресна да бъдат особено бдителни и критични към материали за община Кресна в местни медии и особено в "4-та власт" на г-жа Лидия Павлова и при желание или необходимост да търсят обективна информация в общината.

Кмет на община Кресна Николай Георгиев

https://4vlast-bg.com/archives/505197?fbclid=IwAR2hyAlSBQ2xmP40Tog1-23_ILYYKKRerE2qdb9HF-mwCL13O3H5QpPePt4&fs=e&s=cl

TOP