Важно! До 15 октомври приемат заявления за еднократна помощ за ученици

18 Август 2023 | 11:58
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Важно! До 15 октомври приемат заявления за еднократна помощ за ученици

Дирекция "Социално подпомагане" в Благоевград приема заявления за еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в I, II, III, IV и VIII клас за учебната 2023/2024 година. Сумата се изплаща на два пъти. 

"1689 са до момента подадените заявления за еднократна помощ за ученици от 1-ви до 4-ти клас в област Благоевград. За учениците от 8-ми клас са 360",  каза за Радио Благоевград Румяна Стоилкова, социален работник в Дирекция "Социално подпомагане". Тя уточни, че родителите няма да подават удостоверение, че детето им е записано във втори, трети и четвърти клас, за да получат еднократна помощ от държавата. За учениците от първи и осми клас остава изискването да бъде представено удостоверение, че са записани в съответния клас, тъй като за тези класове има предварително класиране и записване. 

Половината от размера може да бъде получена след влизане в сила на заповедта за отпускане, а остатъкът – в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище. За получаването на втората част от помощта не е необходимо повторно подаване на документи. 

Документи се подават до 15 октомври по настоящ адрес след записване на детето в съответния клас за учебната 2023/2024 г.

Добавете Вашия коментар

TOP