Важен съвет: Как да оцветим яйцата по естествен начин

06 Април 2018 | 13:47
1 коментара
Любопитно

По празниците около Великден настъпва голямо оживление. И тогава за този светъл празник се боядисват яйца.

Знаете ли, че е най-добре е да боядисате яйцата с естествени средства?

Ще ви помогнем с идеи как да подготвите естествени бои у дома. И да се боядисват яйца за Великден без използването на химични вещества никак не е трудно.

Първоначално е необходимо да се определят цветовете, те могат да са жълт, кафяв, син, лилав, зелен, розов, червен, бордо. Общото правило за боите е да добавите към всяка боя за яйца една супена лъжица винен оцет. Ето и нашите идеи! И това е интересно: 9 големи ползи за организма от употребата на 2 яйца дневно - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to.

Кафяво-жълт (охра) цвят за яйца как се прави? За това са необходими люспи от стар лук. В зависимост от вида лук, обвивката ще има различен нюанс. Например, люспите в зависимост от пигмента си могат да оцветят яйцето в кафяво – става дума за обикновен лук, а червеният лук – дава интересни други цветове – червено-виолетови.

Как става това? В люспите яйцата се оставят поне за половин час и е необходим 1 час за получаване на по-наситен нюанс. Може да си направите и златисти яйца! Използвайте куркума. Как? Необходимо е да добавите 2-3 супени лъжици гореща вода към 1 супена лъжица куркума. Яйцето трябва да остане поне 30 минути. И това е интересно: Диетолозите съветват да ядете и черупките от яйцата, те лекуват тези тежки болести - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to. Направете си и розово-червено яйце Сокът от червена боровинка или цвекло ще ви помогне.

Необходимо е в този сок да се накиснат варените яйца. Яйцата наистина са много красиви, направени по този начин. А как се прави синьо? Необходимо е предварително да имате сушена лавандула или билки в син цвят. Сухият цвят се добавят към горещата вода и яйцата стоят за една нощ. Ако добавите малко лимонов сок във водата, ще получите красив виолетов цвят. Същият цвят ще даде естествения гроздов сок от червени сортове грозде, ако се сложат яйцата в него.

И това е интересно: Повечето хора не могат да направят разликата между тези яйца, но всъщност тя е много важна (СНИМКИ/ВИДЕО) - четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to.

И зелени яйца може да си направите по естествен начин за Великден! За целта ползвайте спанак, магданоз. Достатъчно е да сложите яйцата в гореща вода, в която се добавя голямо количество зеленина.

Жълто яйце как става? Ще са необходими млади листа от бреза. От тях те приготвят отвара. Яйцата се измиват, потопяват се в топлата отвара и остават 10 минути.

Източник: Zdrave.ws.

Добавени коментари

Готвача публикува:
06 Април 2018 | 14:01
Не разбрах как се боядисват бели...

Добавете Вашия коментар

TOP