Вадете чадърите: Утре пак ни чакат порой и гръмотевици

24 Април 2024 | 16:19
0 коментара
Общество
Благоевград
Вадете чадърите: Утре пак ни чакат порой и гръмотевици

И днес минималните температури не са в много широки граници - от 8° в Драгоман и Гоце Делчев и 10° в София до 12° по Черноморието, в Бургас - 13°. Най-значителните валежи от 8 часа сутринта вчера до днес са в Централна и Западна Б-я - най-много в Карлово - 17 л/кв.м

Валежи и гръмотевици ще има и днес, но краткотрайни и главно в планинските райони. В по-голямата част от страната ще се задържи слънчево, със слаб до умерен северозападен вятър, който временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури чувствително ще се повишат и ще са между 19° и 24°, в София - около 20°.

С преминаването на студен атмосферен фронт през страната утре обаче температурите отново ще се понижат: минималните в повечето райони ще са между 7° и 12°.

Максималните ще са в широки граници - от около 10° в западните райони до 20°-22° в източните, в София – около 11°. Ще духа слаб, през деня – умерен северозападен вятър.

Облачността ще е значителна, ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури, повсеместни в следобедните часове. Главно в планинските райони се очакват значителни количества. Има условия и за градушки.

Облачно ще бъде и на морския бряг, след обяд с валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 16° по северното крайбрежие до 21° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Облачно и дъждовно ще бъде и в планините. Гръмотевични бури ще има в Родопската област.

Над 2000 m дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части – югозападен вятър.

В близките дни след четвъртък ще преобладава слънчево време, с изолирани следобедни валежи само в планинските райони. Дневните температури бавно ще се повишават, в неделя ще са между 20° и 25°. В понеделник повече облаци, и отново - валежи и гръмотевици - се очакват в източната половина от страната

Добавете Вашия коментар

TOP