В знак на солидарност: Благоевградската фирма "Грома Холд" излезе на протест

13 Април 2022 | 11:30
0 коментара
Бизнес
В знак на солидарност: Благоевградската фирма Грома Холд излезе на протест

Благоевградската фирма "Грома Холд" излезе на протест в знак на солидарност към пътностроителните фирми в страната, предаде репортер на Pirinsko.com

Камиони на фирмата огласиха с надути клаксони АМ "Струма" при кръговото кръстовище на Газпром. Протестът на работниците продължава и в момента.

“Няма пари, няма плащания”; “От една година чакаме парите, все ни обещават, само проверки, провериха всичко и пак”; “Имаме направени пътища, а не е платено”; “Не получаваме заплати и затова сме тук. Имаме семейства, имаме сметки, заеми, изнемогваме вече”; “Ще си изгубят специалистите и накрая няма да имат хора за работа”. Това са част от притесненията на протестиращите.

Както писахме, представители на пътностроителните фирми в цялата страна излизат на национален протест с искане за изплащане на дължимите от държавата суми за извършена от тях дейност. В София протестните действия започнаха още в 9 ч. на пл. "Народно събрание".

Над 1 милиард лева задължения има държавата към пътностроителни и пътноподдържащи фирми за вече извършени ремонти по републиканската пътна мрежа, казаха от Българската браншова камара "Пътища".

На протеста днес се очаква да присъстват представители на над 86 фирми, заети в сектора, като не се предвижда на площада пред сградата на Народното събрание да паркират тежкотоварни камиони.

Добавете Вашия коментар

TOP