В знак на подкрепа! Протести на магистрати в Пиринско

02 Май 2023 | 09:41
0 коментара
Общество
Благоевград
В знак на подкрепа! Протести на магистрати в Пиринско

Благоевградски магистрати излизат на мирен протест пред Съдебната палата. Към тях преди обяд ще се присъединят всички прокурори, съдебни охранители и деловодители. По този начин те изразяват непримиримост към извършения опит за покушение над главния прокурор Иван Гешев на 1 май.

В социалната мрежа позиции изказаха районният съдия Екатерина Николова, а също и заместник - районният прокурор Елица Калпачка. Колегите им също коментираха, че никой няма право да сплашва или убива магистрати. Протест ще има и в съдилищата в Пиринско.

Припомняме, вчера пред кортежа на Иван Гешев избухна взривно устройство на пътя към Самоков. Няма пострадали. не е увреден и бронираният джип на НСО, в който бил заедно със семейството си. Гешев все още не е коментирал. Вместо него говори Борис Сарафов. Той е категоричен, че е атентат. Обяви, че бомбата е с 3 килограма тротилов еквивалент. Това провокира подмятания на потребители във фейсбук, че при такова количество тротил районът ще е отнесен, а не както е в случая.

снимка, архив

Добавете Вашия коментар

TOP