В събота откриват сезона на Ски парк Картала

18 Декември 2023 | 13:04
2 коментара
Общество
Благоевград
В събота откриват сезона на Ски парк Картала

На 23 декември /събота/ предстои голямо събитие, каквото до сега не се е случвало за откриване на сезона в Ски парк Картала. 

Добрата новина обяви на пресконференция днес кметът Методи Байкушев, като уточни,че намиращия се в близост до областния център курорт е едно истинско бижу.

„Ски зоната е малка, но много качествена. Това е едно малко бижу. Пистата е една от най-добрите в България, кабинковият лифт има достатъчен капацитет. Имаме потенциал над 1000 души да идват през почивните дни през зимата, а и през лятото. Ще работим за привличане на повече туристи от цялата страна. Това, което ми прави впечатление е, че пистата се посещава и от много гърци и македонци“, добави той.

Официалното откриване на сезона ще започне в 11.00 часа, като водещи ще бъдат любимците на Благоевград – Игор и Иван.

Ще бъде направена организация на движението, така че всички, които решат да станат част от празника да се чувстват комфортно и да има къде да паркират, а не да се налага да оставят колите си по протежението на пътя.

Продължава да се работи и по идеята – автобуси на градския транспорт също да ходят до Ски парк Картала, а и до други туристически обекти и атракции в района на община Благоевград.

Добавени коментари

теди публикува:
19 Декември 2023 | 08:25
байкушчето на тате синчето гледали прогнозата тогава нема да има снег ще кара ски ама на пампорово а не на бодрост
Илия публикува:
18 Декември 2023 | 21:25
До нарочената събота/ЗАТОПЛЯНЕТО ЩЕ СТОПИ СНЕГА ОТКРИВАНЕ ЩЕ Е ГОЛЯМО.ПОКАНЕТЕ И ЛЕПА БРЕНА. И БЕЗ ТУЙ,ИСКАТ ПАРИ ЗА ПАРКИНГ - А НЯМА КОЙ ДА ПОЧИСТИ СНЕГА?!

Добавете Вашия коментар

TOP