В СУ Симитли заваляха награди от областен конкурс за творческо писане

24 Декември 2020 | 12:11
0 коментара
Култура

Регионално управление на образованието – Благоевград и Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Гоце Делчев организират конкурс по творческо писане на тема: „ПЪРВИЯТ ДЕН СЛЕД КРАЯ НА ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19”.

В конкурса за творческо писане взеха участие учениците от 7., 9., 10. и 11. клас.

Компетентно жури класира и награди с грамоти и коледни сувенири най-добрите произведения, сред които са и произведенията на ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - град Симитли. 

Втора възрастова група: 5. – 7. КЛАС: ВАСИЛ ДОСТИНОВ, 7. „Б” КЛ., 3. МЯСТО (РАЗКАЗ);

Трета възрастова група: 8. – 10. КЛАС: БЕАТРИС ЯНЕВА, 9. „А” КЛ., 3. МЯСТО (ЕСЕ);

Четвърта възрастова група: 11. – 12. КЛАС: РАДОСЛАВА ЯНЧЕВА, 11. „А” КЛ., 3. МЯСТО (ЕСЕ).

Седем участници: Наско Достинов - 9. „А” кл., Ивана Димитрова - 9. „а” кл., Ирис Фоткадзики – 9. „А” кл., Симона Табакова – 9. „А” кл., Екатерина Бачева – 9. „Б” кл., Христина Пенчева – 10. „А” кл., Рая Стойчева – 10. „а” кл., получиха грамота за отлично представяне в конкурса за творческо писане.

С грамота бяха отличени и ръководителите на учениците – г-жа Ангелина Василева и г-жа Вяра Боянска.

Поздравление за достойното представяне в конкурса беше отправено и от директора на училището Таня Янкова: „Бъдете здрави, бъдете целеустремени, вярвайте в себе си! Нека успехите Ви се увеличат още повече през следващата година! Нека сиянието на тези светли празници озари Вашите сърца и Ви донесе удовлетворение и сили за бъдните дни! Най-искрени благопожелания за ползотворни дела,  за топлота и доброта – дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

ЦЕЛТА НА КОНКУРСА Е: Да се даде възможност за изява на писателските заложби на учениците; да бъде редуцирано напрежението, което се повишава с всеки изминал ден около пандемията от COVID-19; да предизвикаме ЧУДО, като мислим за ЧУДОТО.

ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ:

       Да се съберат детски/ученически мисли във вид на текстове от една страница, които да послужат за създаване на електронно ръководство за позитивно мислене и творчество.

       Да се намали чувството на безпокойство и да се засили отговорността към запазване психичното здраве на децата и възрастните.

       Да се отправи посланието, че ние сме късметлии да живеем в това време, защото трудностите се изпращат на силните хора. Един ден всички ще разказваме за пандемията от COVID-19 и ще препрочитаме създадените текстове.

КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА ТВОРБИТЕ: проявена фантазия, оригиналност, близост до темата.

Във времето от 16.10.2020 г. до 16.12.2020 г. учениците от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Симитли имаха възможност да творят своите произведения в разнообразни жанрови форми (разказ, есе, стихотворение). Те трябваше да си представят, че виждат генерал Мутафчийски по телевизията, да се заслушат в неговата реч и да създадат своята творба:

„Уважаеми граждани на Република България, всички мерки за предпазване от заразата с Ковид-19 отпадат. Най-после лошото свърши!”.

„Как ще прекараш първия ден без вируса? Кои ще бъдат първите три неща, които ще направиш? Къде ще отидеш и с кого ще се срещнеш първо? За какво ще си говорите? Какво искаш да им кажеш най-напред? Как ще изглеждаш ти самият в този първи ден след пандемията? А твоите родители и роднини, те как ще изглеждат? Каква промяна ще забележиш у хората? Как ще живееш след пандемията” – това са част от въпросите, на които участниците трябваше да дадат полет на въображението си, да ни омагьосат с думи, за да станем по-безстрашни.

Младите творци в конкурса писаха със сърце и с желание, че искат да сътворят доброто, че желаят да предизвикат чудото, което всички чакат.

Поздравления за доброто представяне! Пажелаваме им още много успехи!

Добавете Вашия коментар

TOP