В Стопанския факултет на ЮЗУ: Среща на бизнеса с младите кадри

27 Април 2023 | 10:51
0 коментара
Общество
Благоевград
В Стопанския факултет на ЮЗУ: Среща на бизнеса с младите кадри

Задълбочаване на връзката между образованието и бизнеса е една от посоките, които следват в Стопанския факултет на ЮЗУ „Н. Рилски“. Срещата, организирана днес по инициатива на Сдружение „Дестинация Сандански“ със студенти и преподаватели от Катедра „Туризъм“, е част от процеса на трансформация. Теория и практика – така най-общо може да се определи лекцията, насочена към промените в туристическия сектор след пандемията.

Образование – наука – бизнес. Това е основата, върху която се стреми да се разгръща туристическият сектор в района на Мелник и Сандански. Уверението идва от инж. Георги Кунчев, заместник-председател на Сдружение „Дестинация Сандански“. Като негов представител днес той бе в Стопанския факултет освен в качеството му на лектор, но и в ролята на търсач на млади кадри, които могат да се развиват в туристическия бранш.

"Проблемите в сектора, както във всеки останал стопански раздел на българската икономика, са сериозни. Но туризмът на този етап след пандемията е във възход", казва още Георги Кунчев.

"Подобни срещи са важни за професионалната ориентация на студентите", подчерта и д-р Калина Андурова, главен асистент в Катедра „Финанси и отчетност“.

Заместник-деканът на Стопанския факултет по качество на обучението проф. Мария Станкова е категорична, че има още какво да се желае в задълбочаване на връзката образование - бизнес. И това е една от задачите, които следват в университета – усъвършенстване на практическите умения.

Добавете Вашия коментар

TOP