В София е страшно! Протестиращи замерват полицаите с яйца и ябълки, клатят патрулките

02 Септември 2020 | 08:20
0 коментара
Общество

Голямо напрежение около Партийния дом, където се очаква да започне новата сесия на Народното събрание!

Протестиращи са обградили сградата, плътен кордон патрулки обгражда сградата като щит пред мястото, откъдето трябва да влизат депутатите.

 

Към 8.30 се вижда, че протестиращите са около 3-4 000.  Хората са пръснати на различни места из т.нар. Триъгълник на властта.

Личи, че огромното мнозинство иска да протестира мирно.   

 

Протестиращите скандират "Мафия!" и "Оставка!", а около 7:50 ч започнаха да клатят полицейските коли. Полицаите обаче започнаха да влизат в тях, за да ги стабилизират.

 

В отговор към представителите на реда полетяха яйца и ябълки.

 

За минути в пространството около Партийния дом стана невъзможно да се ходи от счупените яйца.

 

Полицейското присъствие в центъра на София е засилено.


Освен полицейски екипи, има линейка и пожарна.

 

Към 8 ч. полицаите са около 2 пъти повече от протестиращите. Плътни полицейски кордони обграждат цялата сграда на бившия Партиен дом. В околните улички има изключително много жандармерия и специални полицейски сили от цялата страна.

Протестиращи се опитаха да пробият кордона. Полицията отведе двама души. Единият от тях е мъж, който преди това се беше качил на порива на джип на жандармерията.

Стигна се до сблъсъци. Протестиращите започнаха да замерят полицаите с яйца и копия на банкноти от 500 евро. Опитаха и да бутнат една от камионетките, които преграждат входа на Народното събрание от страната на Националната художествена галерия. Входът е обграден от плътен кордон. Служителите са вдигнали щитовете си високо, за да се предпазят от хвърлените предмети.

Хиляди хора са се събрали пред сградата на Народното събрание и сградата на президентството.

 

Булевард "Дондуков" е преграден с полицейски автомобили и камионетки на жандармерията. Достъпът до входовете на бившия партиен дом е преграден и се осуетява пряк контакт между протестиращите и депутатите, които отиват на работа.

 

Жандармерията едва овладява ситуацията.

 

Огромно множество се събра от рано сутринта пред бившия Партиен дом за обявеното „Народно въстание“. Полицейски кордон е оградил „триъгълника на властта“ между сградите на Министерския съвет, администрацията на президента и бившия Партиен дом.

Огромен трикольор е разпънат пред сградата на бившия Партиен дом.

 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP