В Сандански откриха кабинет за работа с деца с противообществени прояви

09 Септември 2021 | 10:52
0 коментара
Общество

Центърът, който бе открит от кмета на община Сандански Атанас Стоянов, работи към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при община Сандански, като консултациите са безплатни и при гарантирана анонимност. 

В консултативният кабинет ще се извършва консултативна и възпитателно-корекционна дейност на деца на възраст от 8 до18 години, ще се работи с родители, които срещат затруднения при отглеждането и възпитанието на децата, и ще се участва в проекти и програми, свързани с превенцията на противообществени прояви и престъпления на малолетни и непълнолетни. 

Чрез срещи и разговори на екипа с деца, техните родители или лицата, които ги заместват, ще се работи за откриване и отстраняване на рискови фактори, водещи до извършване на противообществени прояви, престъпления, бягства от дома, непосещаване на училище, употреба на алкохол, наркотици и пр.  

Дейностите в консултативния кабинет ще се осъществяват в зависимост от конкретните потребности на лицата, като могат да бъдат привличани различни специалисти, а при възможност ще се провеждат и психологични или психиатрични изследвания от психолозите или психиатъра в кабинета.

Добавете Вашия коментар

TOP