В разложката болница пациентите с коронавирус два пъти повече от миналата година

06 Ноември 2021 | 08:36
2 коментара
Общество
В разложката болница пациентите с коронавирус два пъти повече от миналата година

Двойно повече пациенти с Ковид-19 са преминали за лечение през МБАЛ – Разлог през изминалия месец октомври в сравнение със същия период на миналата година.

Специално в разложката болница при тази вълна ситуацията е доста по-тежка, а цифрите показват, че миналия месец 158 души са приети за лечение в лечебното заведение, а през октомври на 2020 година са били хоспитализирани 92-ма.
Ноември също не стартира оптимистично. Само за първите четири дни са приети 26 заболели, които се нуждаят от болнично лечение, а към момента от общо 40 легла, определени за Ковид пациенти, 38 са заети.
Значителен е скокът на хоспитализираните и на годишна база. През 2020 година от началото на пандемията през месец март до 31 декември броят на преминалите на лечение в МБАЛ – Разлог е бил 657, а от началото на тази година до 2 ноември те са 1041.
“Ситуацията не е никак спокойна и цифрите говорят достатъчно красноречиво. Не е лека ситуацията и бих казал, че сега дори е по-тежка от миналата година – по-заразен вирулентен вирус и по-смъртоносен. За съжаление все още липсва специфично лечение. Ремдесивирът е антивирусният препарат, който добре се повлиява и се прилага в цял свят за лечение на болни с Ковид. Доставката му продължава да е проблем, тъй като се купува и разпределя от министерството, но засега се справяме”, коментира ситуацията д-р Божидар Велев, управител на МБАЛ – Разлог.
Засега медиците в разложката болница успяват да се справят, но напрежението върху тях е голямо. Д-р Велев поясни, че всички лекари са ваксинирани, както и по-голямата част от медицинските сестри. От останалите неваксинирани някои са го направили в предходните дни, а други са заявили желание за ваксинация.
Община Разлог е сред общините с над 500 заразени на 100 хил. души население.

Заради високата заболеваемост учениците също са си вкъщи и са на онлайн обучение до 10 ноември включително.в.Струма

Добавени коментари

Мустака публикува:
06 Ноември 2021 | 16:55
Директор-доживот
Вънджювия публикува:
06 Ноември 2021 | 13:14
Доктор Велев не реви га яде кюфтета не рева се виещ я излези и пред цялата общественост кажи защо с Любен Татарски продадохте триетажната сграда на инфекциозното отделение към МБАЛ Разлог

Добавете Вашия коментар

TOP