В Разлог раздадоха 50 награди на най-добрите спортисти за 2022 г.

23 Декември 2022 | 11:03
0 коментара
Спорт
В Разлог раздадоха 50 награди на най-добрите спортисти за 2022 г.

За първи път Община Разлог отличи най-изявените състезатели и спортни клубове на тържествена церемония „Спортист на годината“, която събра в зала „Септември“ над 150 деца, юноши и девойки, мъже и жени, ветерани и национали, взели участие в европейски, балкански и държавни първенства и турнири. Раздадени бяха близо 50 награди в отделните категории, както си му е редът, разрязана бе и огромна празнична торта. Началото постави домакинът на събитието, кметът инж. Венцислав Гърменов.

„С огромна признателност изказвам своята благодарност и респект към всички спортисти, треньори и ветерани от общината. За поредна година защитихте достойно името на своя клуб, носейки екипа на своя отбор и прославяйки любимия Разлог на национално и международно ниво. Вие сте гордост, вие сте надежда, вие сте пример за борбеност и сила, вие сте бъдеще“, заяви в експозето си градоначалникът и награди избрания за спортист №1 Стилиан Делибосов, бронзовия медалист от европейския шампионат по волейбол до 18 г. в Грузия. Топ 3 допълниха 15-годишната състезателка по планинско и шосейно колоездене Йоана Вълканова от велоклуб „Олимп“, която беше обявена за най-добър спортист на годината на Българската федерация по колоездене в сегмента девойки, и таекуондистката на „Чо Елит“ Добриана Коцакова.

Купи и предметни награди за постиженията си през годината получиха Иван Андреев и Петър Андреев от ски клуб „Разлог“, състезателите на ПК „Перун “ Ангел Беличинов и Божидар Беличинов, Илияна Вълканова от Велоклуб „Олимп” – състезател по колоездене, плуване и ски алпийски дисциплини, шахматистът Боян Костадинов, носителите на златни, сребърни и бронзови отличия от ТК „Чо Елит“ Мария Иванова, Георги Попов, Иван Прешелков, Ивана Стоянова, Лидия Голева, Христо Карамфилов.

Титлата „Отбор на годината“ заслужиха кадетите до 18 г. на ВК „Пирин” с треньор Йордан Мицин, които станаха трети в България. С приза за отборен дух бяха наградени детските формации на ФК „Пирин“ от набор 2009/10 с треньор Димитър Мавродиев, набор 2011 с треньор Димитър Падарев и набор 2012 с треньор Марио Димитров, както и волейболните състави прекадетки до 16 г. с треньор Иван Дурев и момчета до 12 г. с треньор Владимир Панев.

Д-р Мария Копанарова, председател на Общинския съвет, връчи приза за съхраняване традициите и историята на разложкия спорт на волейболния ветеран Александър Тумбев, който получи и почетния плакет на кмета по случай 70-годишния си юбилей. На подиума излязоха и бившите футболисти Атанас Иванов, Георги Великов и Дафин Трамбев.

В раздела „Перспективни състезатели”, родом от Разлог, награди бяха присъдени на волейболистката Добриана Рабаджиева, ски състезателя Борислав Хаджистоянов, юношите на ФК „Пирин” Ангел Бастунов, Георги Каракашев и Петър Кирев и националката по кикбокс Йоанна Парапунова.

Организаторите отличиха със специални награди и отборите, участвали в спортни мероприятия, организирани от Община Разлог, както и за заслуги за популяризирането на спорта в града и домакински регионални и международни прояви. Инж. Гърменов изказа благодарности към ВК „Пирин”, ФК “Пирин”, треньорката по таекуон-до Асения Пулина, ръководителката на Клуб по приложно колоездене Жана Барова, наставника в шахклуба Иван Пенджаков и на дългогодишната състезател по спортна гимнастика Михаела Найденова.

на церемонията присъстваха общински съветници, директори на учебни заведения, учители, спортни дейци, фенове…

Добавете Вашия коментар

TOP